İncirlik Üssü'nde çalışan 229 işçi işten çıkarıldı

İncirlik Üssü'nde çalışan 229 işçi işten çıkarıldı

ABD'li işveren şirketin, İncirlik Hava Üssü'nde çalışan 229 işçiyi hiçbir gerekçe göstermeden işten çıkarmasına tepki gösteren Türk Harb-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Erdal Akalın, bunun bir işçi kıyımı olduğunu söyledi.

ABD'li taşeron şirket Vectrus, Adana İncirlik Hava Üssü'nde çalışan 890 işçiden 424'ünün, "ABD'nin, Suriye ve Irak'tan çekilmek istediği" gerekçesiyle işten çıkarılacağını Türk Harb-İş Sendikası'na 20 Ocak'ta bildirmiş ve işçilere 20 Şubat'a kadar süre vermişti.

Sürenin dolmasına bir gün kala söz konusu şirket, Türk Harb-İş Sendikası'na 229 kişiyi işten çıkardığını bildirdi.

İLKHA muhabirinin telefonla görüştüğü Türk Harb-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Erdal Akalın, bu konuda verilen tepkilerin ve işçilerin mağduriyetini dikkate almayan ABD'li taşeron şirketin, 229 kişiyi yine gerekçe göstermeksizin, haksız bir şekilde iş akdini feshettiğini söyledi.

ABD’li taşeron şirketin işçi çıkartma kararına tepki

Şirketin verdiği bu karara tepki gösteren Akalın, işçilerin işten çıkarılmaması için çeşitli girişimlerde bulunduklarını, ancak tüm girişimlerin sonuçsuz kaldığını ifade etti.

İşten çıkarılan kişilerin mağdur olacaklarına dikkat çeken Akalın, "Hava üssünde eksilen hiçbir hizmet yok ve uçaklar halen kalkmaya devam ediyor. Diğer faaliyetler de devam ediyor. Bu işçi azaltma ile işveren bir mağduriyet yaşattı." dedi.

Kararın kendilerine sendikanın genel merkezinde bildirildiğini belirten Akalın, "Şu anda işçilerimiz bu kararla hayal kırıklığına uğradılar. Yıllardır hava üssünde çalışan arkadaşlarımızın bir anda bu şekilde işten çıkarılmasını doğru bulmuyoruz. ABD'li şirketin işçilerimizi çıkarma gerekçesi somut değil. Bu kararla arkadaşlarımız işsiz kaldılar ve Türkiye'nin işsizlik rakamına 229 kişi daha eklendi. Bu kararı kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

Akalın, işçilerin işten çıkarılması ile ilgili önümüzdeki günlerde basın toplantıları ve açıklamaları yapacaklarını da sözlerine ekledi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.