İngiliz Bakan Batı Şeria'nın ilhak planını onaylamadıklarını açıkladı

İngiliz Bakan Batı Şeria'nın ilhak planını onaylamadıklarını açıkladı

​İngiltere'nin Ortadoğu'dan Sorumlu Devlet Bakanı James Cleverly, İngiltere'nin Siyonist işgal rejimininBatı Şeria'nın bazı bölgelerini ilhak etmesini desteklemediklerini söyledi.

Düzenlediği basın toplantısında konuya ilişkin açıklama yapan Cleverly, "Batı Şeria'dan bazı bölgelerin ilhakını desteklemiyoruz ve bu yönde uzun zamandır sergilediğimiz duruşumuz devam ediyor. İlhakın olması durumunda Filistinliler ve israilliler arasında iki devletli çözümün gerçekleşmesi çok daha zor bir hale gelecektir." dedi.

Siyonist işgal rejimi sözde Başbakanı Netanyahu, 2 Mart'ta yapılan erken seçim öncesi Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim merkezleri ile Ürdün Vadisi'ni "ilhak" vaadinde bulunmuştu.

ABD ve sözde işgalci Siyonist yetkililerden oluşan ortak bir komisyon, Trump'ın şer planını açıklamasının ardından söz konusu bölgelerin "ilhakı" için Batı Şeria'da haritalandırma sürecine başlamıştı.

Öte yandan, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu da yüzyılın şer planıyla Filistin topraklarının ilhak edilmesi halinde Siyonist işgal rejimini ne şekilde cezalandıracağını tartışmaya başlamıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.