İngiliz siyasetçilerden PKK/PYD'ye resmi ziyaret

İngiliz siyasetçilerden PKK/PYD'ye resmi ziyaret

İngiliz İşçi Partisi'nden yetkililer, PKK/PYD kontrolündeki Kamışlı'yı ziyaret ederek "Sizinle uzun dönemli bir ilişki için buradayız." mesajı verdi.

Aralarında İngiliz Lordlar Kamarası mensubu Maurice Glasman ile parlamento üyesi Lloyd Russell-Moyle'ın da bulunduğu İngiliz siyasetçiler, Suriye'nin kuzeyindeki Kamışlı bölgesini ziyaret etti.

Kamışlı'da PKK/PYD'lilerle bir araya gelen İngiliz siyasetçilerden Glasman, "Sizinle uzun dönemli bir ilişki için buradayız. Herkese karşı size destek vereceğiz." dedi. Glasman, "Ayrıca tüm kalbimizle sizinle dayanışma içindeyiz." ifadelerini kullandı. Glasman, PKK/PYD'ye ziyaretlerinin devam edeceğini de söyledi.

İşçi Partili vekil Russell-Moyle ise Türkiye'ye yapılan silah satışının daha dikkatli inceleneceğini ümit ettiğini belirterek, "Yanınızda olduğumuzu söylemek istiyoruz." ifadesini kullandı.

Reuters'ın haberine göre, İngilizler daha önceden de deklare edilmemiş görüşmeler yapıyordu ama ilk kez resmi bir görüşme yapıldı. İngiliz heyeti Kamışlı'nın ardından Kobani'ye geçti. 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler