İngiltere 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana en büyük lojistik trafiğe hazırlanıyor

İngiltere 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana en büyük lojistik trafiğe hazırlanıyor

​Pfizer'in yüzde 90 başarı kaydedildiğini duyurduğu aşısından 40 milyon doz sipariş veren İngiltere'de spor salonları ve alışveriş merkezlerinde aşılama tesisleri kuruluyor. Başbakan Boris Johnson'ın 10 ilaç şirketinin CEO'suyla görüştüğü kaydedildi.

Pfizer'in yüzde 90 başarı kaydedildiğini duyurduğu aşısından ilk etapta 40 milyon doz sipariş veren İngiltere'de spor salonları ve alışveriş merkezlerinde aşılama tesisleri kuruluyor. İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın Bill Gates'in yanı sıra 10 ilaç şirketinin CEO'suyla görüştüğü kaydedildi.

Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson, Bill Gates tarafından fonlanan ve İngiltere'de yeni pandemilerin engellenmesini amaçlayan planı açıklamak üzere ünlü iş adamının yanı sıra 10 büyük ilaç şirketinin CEO'suyla bir araya geldi.

Ulusal Sağlık Sistemi (NHS), Britanyalıların aşılanmasına aralık ayında başlamaya hazırlanırken 10 yöneticinin dünyanın başarılı herhangi bir Covid-19 aşısına adil bir şekilde erişimini "yeniden taahhüt" etmek adına yapılan görüntülü toplantıya katıldığı belirtildi.

Russia Today'in (RT) haberine göre toplantıda Başbakan Johnson, gelecekteki pandemileri önlemek için Wellcome Trust ortaklığıyla Bill ve Melinda Gates Vakfı tarafından geliştirilen kapsamlı küresel sağlık planını uygulamak için ülkesinin gelecek yıl üstleneceği G7 başkanlığını kullanma taahhüdünü teyit etti.

Johnson, sağlık güvenliğine dair ülkenin yeni küresel boyutta yaklaşımında Gates Vakfının 5 maddeli planından bahsederken Gates de başında olduğu kuruluşun İngiltere'nin sağlık politikasını oluşturmasına izin vermesinden dolayı Johnson hakkında övgü dolu sözler sarf etti. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.