İngiltere 3 aşamalı sisteme geri dönecek

İngiltere 3 aşamalı sisteme geri dönecek

​İngiltere Başbakanlığı, Covid-19 salgını nedeniyle ülke genelindeki mevcut sokağa çıkma kısıtlamalarının 2 Aralık'ta sona ermesinin ardından bölgesel kısıtlamaları öngören 3 aşamalı sisteme geri dönüleceğini açıkladı.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın yarın sonraki döneme ilişkin planlar hakkında parlamentoya bilgi vereceği belirtildi.

Son açıklanan verilere göre, İngiltere'de günlük vaka sayısı 20 bin civarında olurken günlük ölüm sayısı 300'ün üzerinde seyrediyor.

Başbakanlık açıklamasında, 2 Aralık'tan sonra salgının yayılma hızının kontrol altına alınması için kısıtlama uygulanan bölgelerin sayısının artacağı belirtildi.

Başbakanlık Sözcüsü yaptığı açıklamada, "Ülke genelindeki kısıtlamaların yürürlükte olduğu bur dönemde herkesin çabası virüsün yeniden kontrol altına alınması, yayılımının yavaşlatılması ve NHS (Ulusal Sağlık Hizmetleri) üzerindeki baskının hafifletilmesine odaklanıyor" ifadesini kullanarak şöyle devam etti:

Ancak başbakan ve bilim danışmanları, virüsün halen ortalıkta olduğunu net bir şekilde ifade ediyor ve bölgesel kısıtlamaların uygulanmaması halinde aşı ile yoğun test programının etkisini göstermesinden önce hızlı bir şekilde kontrolden çıkabileceğini düşünüyor. Bu durum, ülkenin kaydettiği ilerlemeyi tehlikeye atabilir ve bir kez daha NHS üzerinde kaldırılamayacak bir baskı oluşması riskini beraberinde getirebilir.

İngiltere'de Kasım başında ülke genelinde yürürlüğe giren uygulama kapsamında bir ay süreyle temel ihtiyaçlar dışında sokağa çıkılması kısıtlanmıştı.

Ülke genelinde bu kısıtlamalar yürürlüğe sokulmadan önce üç aşamalı bölgesel sistem yürürlükteydi.

Üç aşamalı sistem nasıl işliyor?

Bu sisteme göre, "Orta Tehdit" düzeyinde değerlendirilen yerlerde toplu taşıma araçlarında maske takma zorunluluğu, restoranların 22.00'de kapanması kuralları uygulanıyordu.

"Yüksek Tehdit" değerlendirmesi yapılan bölgelerde, farklı haneler arasında iç mekanlarda bütün buluşmalar yasaklanmış ve dış mekanlarda da en fazla 6 kişinin bir araya gelmesine izin verilmişti.

"Çok Yüksek Tehdit" aşamasındaki bölgelerde ise iç mekanlardaki tüm sosyal buluşmalar yasaklanmış, restoranlar tamamen kapatılmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler