İngiltere Başbakanı Johnson'dan Covid-19'da ikinci dalga uyarısı

İngiltere Başbakanı Johnson'dan Covid-19'da ikinci dalga uyarısı

​İngiltere Başbakanı Johnson, Coronavirus salgınına ilişkin yaptığı uyarıda tekrar büyük bir karantina ve kısıtlamaya gitmek istemediklerini ancak bunu yapmamanın tek yolunun halkın kurallara uyması olduğunu söyledi.

Salgında en çok yara alan ülkelerin başında gelen İngiltere'nin Başbakanı Boris Johnson ülkede gelebilecek ikinci dalgaya karşı halkı uyardı.

Johnson’ın, salgına ilişkin yaptığı açıklamada, "Tekrar büyük bir karantina ve kısıtlamalara gitmek istemiyoruz. Okullarımızın açık kalmasını istiyoruz. Ekonomimizi olabildiğince açık tutmak istiyoruz. İşlerin yolunda gitmesini istiyoruz. Ancak bunu yapmamız için halkımızın kurallara uyması gerekiyor" şeklinde konuştu.

İnsanları salgına karşı güvende tutmak için gereken her şeyi yapacaklarını aktaran İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, "Ciddi bir sorunla karşı karşıyayız. Vaka sayısının arttığını kabul etmeliyiz ve harekete geçmeliyiz. Özellikle diğer ülkelere baktığımızda, bunun amansız bir şekilde daha fazla hastaneye yatışa ve ne yazık ki daha fazla ölüme yol açtığını biliyoruz" dedi.

İngiltere Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, ülkede virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 27 artarak 41 bin 732'ye ulaştı.

Son 24 saatte 4 bin 322 yeni vaka tespit edildi. Toplam vaka sayısı ise 385 bin 936'ya yükseldi.

Avrupa'da Covid-19'dan en çok ölümün görüldüğü İngiltere'de vaka sayısı ağustos ayından bu yana artmaya devam ediyor. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.