İngiltere Genel Kurmay Başkanı Carter'dan 3. Dünya Savaşı uyarısı

İngiltere Genel Kurmay Başkanı Carter'dan 3. Dünya Savaşı uyarısı

İngiltere Genel Kurmay Başkanı Nick Carter, bir televizyon kanalına verdiği ropörtajda, koronavirusun neden olduğu ekonomik krizin yaşandığı bir ortamda ortaya çıkan belirsizlik ve endişenin, yeni bir dünya savaşına yol açabileceğini iddia etti.

Savaşlarda hayatını kaybeden ve yaralananların anısına her yıl düzenlenen Anma Günü etkinliklerine denk gelen açıklamasında Carter, “Artan bölgesel gerilimler ve yapılan yanlış hesaplar nihayetinde geniş çaplı bir çatışmaya yol açabilir.” dedi.

Carter sözlerini şöyle sürdürdü: “Dünya’da bir çok belirsizlik ve endişenin var olduğu bir zamanda yaşadığımızı düşünüyorum. Elbette küresel rekabetin dinamikleri hayatımızın bir parçası haline geldi. Sanırım şu anda devam eden oldukça fazla sayıdaki bölgesel çatışmalardan dolayı yaşadığımız gerçek risk, gerilimlerin yol açtığı yanlış hesaplardır.”

Yeni bir dünya savaşı riskinin olup olmadığın dair kendisine sorulan soruya cevap veren Carter, “Bunun bir risk olduğu söylüyorum. Bu riskler konusunda bilinçli olmamız gerekir.” İfadelerine yer verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler