İngiltere polisinin Müslümana yönelik tavrı tepki çekti

İngiltere polisinin Müslümana yönelik tavrı tepki çekti

İngiltere'de polisinin, kıyafetinden şüphelendiği sakallı bir Müslümanı durdurup kelepçeleyerek "terörist" muamelesinde bulunması tepki çekti.

İngiltere'de polis, yaz mevsiminde kollu elbise giydiği gerekçesiyle durumundan şüphelendikleri Cuma namazına yetişmeye çalışan sakallı bir Müslümanı durdurup kelepçeledi. Polisin, sakallı Müslümana yönelik tavrı ise tepki çekti.

Olay anı, o sırada orada bulunan bir kişi tarafından cep telefonuyla kayda alındı. Görüntülerde ismi öğrenilemeyen sakallı bir Müslümanın, Cuma vakti camiye giderken Londra caddelerinde polis tarafından yolda durdurulup, elleri kelepçelenerek arandığı görülüyor.

Video kaydından, Müslümanın kelepçelenerek aranma sebebinin ise yaz sıcağında kollu ve fazla elbise giymek olduğu anlaşılıyor.

Müslüman olduğunu söyleyen başka bir kişi tarafından çekilen görüntülerde, kelepçelen Müslüman'ın, "Cuma’ya yetişmek için acele ediyordum. Camiye yakın bir yerde polis aniden önümü kesip ellerimi kelepçeledi. Polis bana çok fazla elbise giydiğimden dolayı durdurulduğumu söyledi. Fakat üzerimde sadece iki kat elbise vardı. Polis, beni silah taşımakla suçladı,” diyen Müslüman adam, “Üzerimi aradılar ve her zamanki gibi bir şey bulamadılar."

Üzeri aranan adam, adres bilgileri, doğum tarihi ve ismi polis tarafından kayda alındıktan kısa bir süre sonra serbest bırakıldı.

Görüntüde ayrıca sivil giyinimli bir kadının "yaz sıcağında böyle giyinilir mi?" diyerek provokasyon yaparak polisi Müslüman kişiye karşı kışkırtmaya çalıştığı görülüyor.

Müslümanlara Karşı Zulümleri Belgeleme [DOAM] kuruluşu da sosyal medya hesabı üzerinden videoyu paylaşarak duruma tepki gösterdi.

Twitter üzerinden #WearingClothesWhileMuslim başlığıyla hashtag başlatan DOAM'a çok sayıda Müslüman destek verdi.

Sosyal medya kullanıcıları, bir Müslümanın sırf giydiği elbise nedeniyle kelepçelenerek üzerinin aranmasının kabul edilemez olduğunu, bunun İslam karşıtlığı ve ırkçı bir yaklaşım olduğunu ifade ederek tepkilerini aktardılar. (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.