İngiltere'de 3 kişinin öldüğü bıçaklı saldırıyla ilgili bir kişi gözaltına alındı

İngiltere'de 3 kişinin öldüğü bıçaklı saldırıyla ilgili bir kişi gözaltına alındı

​Gözaltına alınan şüphelinin 25 yaşındaki Khairi Saadallah olduğu belirtiyor.

İngiltere'nin Reading şehrinde cumartesi akşamı yerel saatle 19.00'da düzenlenen bıçaklı saldırı sonucu 3 kişi ölmüş, 3 kişide yaralanmıştı.

Zanlı, kent merkezindeki Forbury Gardens Parkı'nda bulunan 2 grubu hedef almış ve bazı kişileri boyunlarından ve kollarından bıçaklamıştı.

Yaralananlardan biri bugün taburcu edilirken diğer 2'sinin tedavileri hala devam ediyor.

Görgü tanıklarına göre, saldırganın, tek başına yürüdüğü, aniden anlaşılmayan bazı sözler sarfettiği ve parktaki 10 kişilik bir grubu bıçaklamaya başladığı, daha sonra parktaki 2'nci bir grubu bıçakladıktan sonra kaçtığı, 4-5 polis memur tarafından yere yatırılıp etkisiz hale getirildiği ifade edildi.

Polis, şüphelinin ismini paylaşmazken, haber kaynaklarına göre, olayın zanlısının Khairi Saadallah adlı Libya kökenli sığınma hakkı verilen bir mülteci olduğu belirtiliyor.

Ayrıca, Polis Müfettişleri, saldırı ile ilgili başka kimseyi aramadıklarını dile getirirken soruşturmayı terörle mücadele polisinin devraldığı açıklandı.

Polis, halktan bölgeden kaçınmasını ve ayrıca herhangi bir video çekiminin yalnızca polisle paylaşılmasını istediği için saldırı hakkında "spekülasyonlardan kaçınmasını" istedi.

Saldırının sebebi hakkında bir açıklama yapılmazken, olay ile ilgili tahkikat devam ediyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.