İngiltere'de bir aylık karantina süresi başladı

İngiltere'de bir aylık karantina süresi başladı

​İngiltere, Covid-19 vakalarında düşüş oluşturabilmek için 2 Aralık'a kadar karantina uygulayacak.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, yaptığı açıklamada, İngiltere'de bir aydır boyunca sürecek olan karantinanın "gerçek bir etki yaratmak için" yeterli olduğunu söyledi.

Johnson, "Tünelin sonunda ışık gözüküyor. Aldığım tavsiye, bu önlemlerin gerçek bir etki yaratması için dört haftanın yeterli olduğunu gösteriyor." dedi.

Önlemlerin zor ama belli bir süreliğine olduğunu söyleyen Johnson, normal bir noel kutlamasına da izin vereceklerini söyledi.

Johnson, bazı üst düzey İngiliz yetkililerin önlemin bu tarihin ötesine uzatılabileceği yönündeki spekülasyonlarına rağmen karantinanın 2 Aralık'ta sona ereceğini yineledi.

Kararın ardından İngiltere sokaklarında sessizlik hakim oldu.

Karara göre, paket servisler dışında ülke genelinde barlar ve restoranlar kapanacak. Gerekli olmayan mağazalar ve  kuaförler de kapatılacak.

Spor salonları kapalı olacak ancak insanlar en fazla başka bir evden bir kişi ile dışarıda egzersiz yapmaya devam edebilecek.

Okullar, kolejler ve üniversiteler açık kalacak ve inşaat veya imalat işçileri gibi evden çalışamayanların işyerlerine gitmeye devam etmeleri teşvik edilecek.

İngiltere; Amerika Birleşik Devletleri, Hindistan, Brezilya, Rusya, Fransa, İspanya, Arjantin ve Kolombiya'dan sonra bir milyon vakayla 9'uncu sırada yer alıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.