İngiltere'de Covid-19 nedeniyle 529 kişi daha öldü 46 bin yeni vaka tespit edildi

İngiltere'de Covid-19 nedeniyle 529 kişi daha öldü 46 bin yeni vaka tespit edildi

​Coronavirus'ün mutasyona uğramış yeni türünün ortaya çıktığı İngiltere'de virüs kaynaklı ölü sayısı son 24 saatte 563 artarak toplam 81 bin 960'a yükseldi. Ülkede 46 bin yeni vaka tespit edilmesiyle beraber toplam vaka sayısı 3 milyon 100 bini aştı.

İngiltere'de Covid-19 salgınında vaka ve can kaybı sayıları hızla artmaya devam ediyor.

Ülkede son 24 saatte 46 bin 169 yeni vaka tespit edildiği ve böylece vaka sayısının 3 milyon 118 bin 518'e ulaştığı aktarıldı.

Bakanlığın paylaştığı verilere göre, ülkede Covid-19 nedeniyle ölü sayısı son 24 saatte 529 artarak toplam 81 bin 960'a çıktı.

Ülkede alarm seviyesinin en üst seviye olan 5'inci seviyeye yükseltildiği bildirildi. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Covid-19 salgını nedeniyle hastanelerin her zamankinden daha fazla baskı altında olduğunu söyleyerek virüsün yayılışını durdurmak için "evden çıkılmaması" uyarısında bulunmuştu.

İngiltere Sağlık Bakanlığı; Pfizer ve BioNTech'in geliştirdiği aşı ile ardından Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca'nın ürettiği aşının kullanımını onaylamıştı. Bakanlık; virüs ile mücadele kapsamında Moderna'nın geliştirdiği Covid-19 aşısına da onay verildiğini duyurdu. Moderna'nın geliştirdiği aşıdan toplam 17 milyon doz sipariş edildiği ve Moderna aşısının ilkbaharda uygulanmaya başlanacağı belirtiliyor. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler