İngiltere'de Covid-19'a bağlı günlük can kaybı binin altına düştü

İngiltere'de Covid-19'a bağlı günlük can kaybı binin altına düştü

Coronavirus'ün mutasyona uğramış yeni türünün ortaya çıktığı İngiltere'de virüs kaynaklı can kaybı son 24 saatte 610 artarak toplam 97 bin 939'a yükseldi. Ülkede 30 bin yeni vaka tespit edilmesiyle toplam vaka sayısı 3 milyon 647 bini aştı.

İngiltere'de Covid-19 salgınında can kaybı artmaya devam ediyor.

İngiltere Sağlık Bakanlığının paylaştığı verilere göre, ülkede Covid-19 nedeniyle ölü sayısı son 24 saatte 610 artarak toplam 97 bin 939'a çıktı.

Ülkede son 24 saatte 30 bin 4 yeni vaka tespit edildiği ve böylece vaka sayısının 3 milyon 647 bini aştığı aktarıldı.

Ülkede alarm seviyesinin en üst seviye olan 5'inci seviyeye yükseltildiği bildirildi. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Covid-19 salgını nedeniyle hastanelerin her zamankinden daha fazla baskı altında olduğunu söyleyerek virüsün yayılışını durdurmak için "evden çıkılmaması" uyarısında bulunmuştu.

İngiltere Sağlık Bakanlığı; Pfizer ve BioNTech'in geliştirdiği aşı ile ardından Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca'nın ürettiği aşının kullanımını onaylamıştı. Bakanlık; virüs ile mücadele kapsamında Moderna'nın geliştirdiği Covid-19 aşısına da onay verildiğini duyurdu. Moderna'nın geliştirdiği aşıdan toplam 17 milyon doz sipariş edildiği ve Moderna aşısının ilkbaharda uygulanmaya başlanacağı belirtiliyor.

Sağlık Bakanlığının verilerine göre, İngiltere'de 6 milyondan fazla kişi Covid-19'a karşı aşılandı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.