İngiltere'de Müslümanlara karşı 'Hristiyan Devriye'

İngiltere'de Müslümanlara karşı 'Hristiyan Devriye'

İngiltere'de faaliyet gösteren ancak uzun zamandan bu yana rağbet görmeyen 'Önce Britanya' grubu Fransa'daki saldırıların ardından Müslüman karşıtı propaganlarına yeniden başladı

İngiltere'deki 'Önce Britanya' grubunun 'Hristiyan Devriye' eylemleri Paris saldırılarının ardından Londra'nın doğusunda yeniden patlak vermeye başladı. İngiltere'de uzun yıllar faaliyet göstermiş olan Müslüman karşıtı grup son yıllarda pek fazla rağbet görmüyordu. Ancak Paris'teki saldırıların ardından oluşan Müslüman karşıtı ortamı fırsat bilen grup, faaliyetlerini yeniden başlattı. 

İngiliz Independent gazetesinde yer alan habere göre, grup kendi Facebook sayfasında bir video paylaştı. Videoda grup üyelerinin arabalarıyla Londra'nın doğusuna gittikleri görünüyor. Videoda yer alan kişiler, "kendi sokaklarımızı kendi halkımız için güvenli hale getireceğiz" ifadelerini kullanıyor ve İngiltere'deki Hristiyanlara da aynı çağrıyı yapıyor. 

İngiltere'nin Bethnal Green ve Bow bölgesinin Müslüman Milletvekilleri'nden Ruşenara Ali, grubun bu adımının "nefreti ve hoşgörüsüzlüğü" körüklediğini belirtti ve grubun faaliyetlerini kınadığını açıkladı. 

Hristiyan grubun başkanı Paul Golding, devriye eylemlerinin bir 'sokak savunması' hareketi olduğunu ileri sürüyor. Grup, askeri arabalara benzer şekilde boyanmış bir arazi aracıyla Londra'nın Müslüman nüfusunun yoğun olduğu bilinen doğu bölgesinde gezerek insanlara el broşürleri dağıtıyor. Broşürlerde Müslümanlara karşı propanga ifadeleri yer alıyor. 

Müslüman karşıtı Önce Britanya grubunun, Müslüman nüfusun yoğun olduğu bölgede yürüttüğü Hristiyan Devriyesi eylemi ve dağıttıkları broşürlerdeki Müslüman karşıtı ifadelerin bölgede gerilime neden olacağı tahmin ediliyordu. Ancak İngiltere polisinin geniş güvenlik önlemleri altında yürütülen eylemlerde herhangi bir olay yaşanmadı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.