İngiltere'de seyahat yasağı yalanına 10 yıl hapis cezası

İngiltere'de seyahat yasağı yalanına 10 yıl hapis cezası

İngiltere Sağlık Bakanı Hancock, "kırmızı liste"deki ülkelerde bulunan ve bunu saklamaya çalışanların 10 yıla kadar hapis cezasıyla karşılaşabileceği uyarısında bulundu.

İngiltere'ye gelen tüm yolculara 15 Şubat'tan itibaren, karantinada kaldıkları süre içinde iki kez Coronavirus testi yaptırma zorunluluğu getirileceğini belirten Hancock, yeni önlemlerle mutasyon geçirmiş varyantların yayılmasını önlemeyi amaçladıklarını ifade etti.

Hâlihazırda ülkeye uçak, gemi ya da trenle gelen tüm yolculardan negatif Covid-19 testi istendiğini belirten Hancock, bu testlerin son 72 saat içinde yapılmış olması gerektiğini aktardı.

Hancock, 15 Şubat'tan itibaren 33 ülkenin yer aldığı Kırmızı Liste'deki ülkelerden gelen İngiltere ve İrlanda vatandaşlarıyla bu ülkelerde oturma izni olanların, 10 gün süreyle karantina altında tutulacağını belirtti.

33 ülkenin yer aldığı Kırmızı Liste'deki Angola, Arjantin, Birleşik Arap Emirlikleri, Bolivya, Botsvana, Brezilya, Burundi, Cape Verde, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Ekvador, Esvatini, Fransız Guyanası, Guyana, Güney Afrika, Kolombiya, Lesotho, Malavi, Mauritius, Mozambik, Namibya, Panama, Paraguay, Peru, Portekiz, Ruanda, Seyşeller, Surinam, Şili, Tanzanya, Uruguay, Venezuela, Zambiya ve Zimbabve'de bulunan ve bunu saklamaya çalışanlara ise 10 yıla kadar hapis cezası verilebilecek. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler