İngiltere'de tedaviye cevap vermeyen Covid-19 hastalarının fişi çekiliyor

İngiltere'de tedaviye cevap vermeyen Covid-19 hastalarının fişi çekiliyor

​Coronavirus nedeniyle en çok ölüm ve vakanın yaşandığı ülkelerden olan İngiltere'de bir başhemşirenin anlattıkları, batı medeniyetinin insana verdiği değeri gözler önüne seriyor.

İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Royal Free Hastanesinin yoğun bakım ünitesinde çalışan başhemşire Juanita Nittla, tedaviye cevap vermeyen Coronavirus (Covid-19) hastalarının solunum cihazlarını kapatıp, huzur içinde ölmesine yardımcı olduklarını söylüyor.

BBC'de yer alan habere göre, İngiltere'de 16 yıldır Ulusal Sağlık Servisi'ne (NHS) bağlı yoğun bakım hemşiresi olarak çalışan 42 yaşındaki Nittla, "Solunum cihazlarını kapatmak da işimin bir parçası." olduğunu söyleyerek şunları şöyle konuştu:  "Solunum cihazının fişini çekmek, duygusal anlamda son derece travmatik ve acı verici. Bazen bir şekilde bir insanın ölümünden sorumlu olduğumu düşünüyorum."

Yoğun bakım ünitelerindeki Covid-19 hastaları yalnız ölüyor, çünkü buralara ziyaretçi yasağı var. Nittla, bu şekilde hayatını kaybeden hastaların yanında olarak, onların daha fazla acı çekmediklerinden de emin olarak bu süreci atlatmaya çalışıyor.

Nittla, nefes almaya çalışan, biraz oksijen için mücadele eden ve nefesi kesilen hastaları izlemenin "çok stresli olduğunu" söylüyor.

İngiltere'deki tüm hastaneler, yoğun bakım kapasitelerini artırmasına rağmen yetersiz. Coronavirus salgını sebebiyle yoğunluk çok artınca, yoğun bakım servislerindeki yatak sayısının 34'ten 60'a çıkarıldığının bu yataklarında dolu olduğunu belirtiliyor.

Nefes almaya yardımcı olan aletleri kapatmak ve tedaviye son vermek, sağlık ekiplerinin çok ciddi bir süreçten geçirdikten sonra verdikleri bir karar. Hastanın yaşı, kronik hastalıkları, tedaviye verdiği yanıt ve iyileşme ihtimali dikkatle incelenip değerlendiriliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler