İngiltere'de yakıt krizi: Askerler benzin istasyonlarına akaryakıt taşıyacak

İngiltere'de yakıt krizi: Askerler benzin istasyonlarına akaryakıt taşıyacak

​İngiliz ordusu, Pazartesi gününden itibaren ülkede devam eden yakıt krizini hafifletmek için benzin istasyonlarına akaryakıt taşımaya başlayacak.

İngiltere hükümetinden yapılan açıklamada, silahlı kuvvetlerin, ülkedeki yakıt krizinin önüne geçebilmek için benzin istasyonlarına akaryakıt taşıyacağı belirtildi.

Buna göre, hafta sonu boyunca 200 askeri sürücü seferber edilerek ülkenin çeşitli bölgelerine konuşlandırılacak ve önümüzdeki hafta başından itibaren yakıt dağıtımına başlayacak.

Yetkililer, akaryakıt istasyonlarına benzin tedarikindeki sorunların kademeli olarak çözüldüğünü savundu.

Yakıt Perakendecileri Derneği'ne göre, Cuma günü İngiltere'deki benzin istasyonlarının yüzde 26'sında benzin bulunamadı ve benzin istasyonlarının yüzde 27'sinde yalnızca bir tür yakıt bulunabildi.

Hükümet ayrıca önümüzdeki günlerde 300 yabancı yakıt kamyonu sürücüsünün, Mart 2022'ye kadar İngiltere'de çalışmalarına izin verecek özel vizeleri acilen alacaklarını bildirdi.

Hükümet ayrıca, yurt dışından 4,7 bin ağır vasıta sürücüsü daha alabilecek acil çalışma vizelerinin geçerliliğini iki ay uzatma kararını da açıkladı.

İngiltere'deki yakıt krizi

İngilizler, petrol şirketi BP'nin yakıt tedarikiyle ilgili sorunlar nedeniyle bir dizi benzin istasyonunu kapattığı 23 Eylül'den bu yana benzin satın almak için sorun yaşamaya başladı.

Şirket bunu, diğer akaryakıt şirketlerinin son zamanlarda karşı karşıya kaldığı akaryakıt kamyonu şoförlerinin azlığından kaynaklandığını açıkladı.

BP'nin ülke çapındaki 1.200 istasyonundan yalnızca birkaçının bundan etkilenmesine rağmen, benzin bulamamaktan korkan sürücüler, akaryakıt istasyonlarında uzun araç kuyrukları oluşturdu.

Akaryakıt istasyonlarındaki yoğun talep nedeniyle uzun kuyruklar halen devam ediyor ve benzin fiyatları son sekiz yılda maksimum değerlerine ulaştı.

Krize neden olan ağır vasıta sürücü sıkıntısı, hem salgın hem de İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkmasıyla ilişkilendiriliyor.

Son iki yılda AB ülkelerinden binlerce profesyonel sürücü İngiltere'yi terk etti ve birçok ülkede uzun süredir salgın nedeniyle ehliyet sınavlarının yapılmaması yeni sürücü adaylarının eğitimini engelledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.