İngiltere'deki okullarda skandal: Binlerce öğrenci cinsel istismara uğradı

İngiltere'deki okullarda skandal: Binlerce öğrenci cinsel istismara uğradı

​İngiltere'de başta ülkenin özel okulları olmak üzere binlerce kişinin cinsel istismara uğradığını belirtmesi üzerine polis soruşturma başlattı.

İngiltere'de polis, Everyone’s Invited (Herkes Davetli) adlı çevrim içi platformda bildirilen ve İngiliz okullarında yaşandığı iddia edilen 5 bin 800'den fazla cinsel istismar vakasıyla ilgili soruşturma başlattı.

Euronews'te yer alan habere göre, çevrim içi platformun düzenlediği online kampanyada aralarında reşit olmayanların da bulunduğu binlerce tecavüz ve taciz kurbanı anonim bir şekilde yaşadıklarını anlatmaya davet ediyor.

Kampanyaya özellikle okullarda çok sayıda istismar vakasının bildirilmesi sonrası ise geçen yıldan bu yana İngiltere İçişleri Bakanlığının "Çocuklara Yönelik Cinsel İstismarla Mücadele Stratejisi" kapsamında çocuk tacizi suçlularına yönelik operasyonlar düzenleyen polis harekete geçti.

100'den fazla okulun adı geçiyor

Londra Metropolitan (MET) Polis yetkilileri, platforma yazan kurbanlardan herhangi birinin suçu emniyete resmi olarak rapor etmeye "teşvik edilip edilmeyeceğini" belirlemeye çalıştıklarını duyurdu.

Web sitesinde yayınlanan anonim ifadeleri inceleyen MET, ayrıca ülke çapında adı geçen 100'den fazla okulla temasa geçtiklerini belirtti.

Söz konusu kampanya geçtiğimiz sene haziran ayında 22 yaşındaki Soma Sara'nın öğrencilerin anonim olarak cinsel taciz ve istismar vakalarını bildirmelerini istemesiyle başladı.

Cinsel istismar vakalarının çoğu seçkin özel okullarda geçiyor

Öte yandan anomin paylaşımlarda cinsel istismar vakalarının yaşandığı okulların çoğunun İngiltere'nin en seçkin eğitim kurumlarında gerçekleştiği iddia ediliyor. İsmi geçen okullar arasında Dulwich College, Latymer Upper School ve Westminster School da yer alıyor. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler