İngiltere'nin Tahran Büyükelçisi gözaltına alındı

İngiltere'nin Tahran Büyükelçisi gözaltına alındı

İran, İngiltere'nin Tahran Büyükelçisi Rob Macaire'i, Amir Kabir Üniversitesi önünde yaşanan hükümet karşıtı gösterilere destek verdiği gerekçesiyle gözaltına aldı.

Ukrayna Havayollarına ait uçağın, İran hava savunma sistemi tarafından düşürüldüğünün açıklanması sonrasında İran'da yer yer protesto gösterileri düzenlendi.

Başkent Tahran'ın Emir Kebir, Tahran ve Şerif üniversitelerinin önünde yapılan anma törenlerinde hükümet karşıtı sloganlar atıldı.

Tahran'daki gösterilerde İngiltere'nin Tahran Büyükelçisi Rob Macaire gözaltına alındı. "Göstericilerin fotoğraflarını çektiği" ve "protestoları organize etme" suçlamasıyla gözaltına alınan İngiliz Büyükelçi'nin yapılan işlemler sonrası serbest bırakıldığı, daha sonra emniyete giderek ifade vereceği belirtildi.

Öte yandan İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, ülkesinin Tahran Büyükelçisi Rob Macaire'in gözaltına alınmasını, "Tahran Büyükelçimizin temelsiz ve açıklamasız olarak gözaltına alınması, uluslararası hukukun fahiş biçimde çiğnenmesidir." sözleriyle değerlendirdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.