Innsbruck`ta Mevlit Kandili coşkuyla kutlandı

Innsbruck`ta Mevlit Kandili coşkuyla kutlandı

Tüm İslam dünyasında kutlanan Peygamberimizin doğumu olan Mevlit Kandili, Avusturya İnnsbruck’ta bulunan Said-i Nursi Camisinde yapılan bir program ile coşkulu bir şekilde kutlandı.

Mevlit Kandili münasebetiyle Said’i Nursi Camii bir program düzenledi.

Akşam namazının ardından başlayan programın sunuculuğunu Muhammed Nasrullah Abay yaptı.  

Program Siraceddin Sunca’nın okuduğu  Kur’an’ı Kerim tilaveti ile başladı.  

Ardından Camii talebelerinden olan Bilal Tufan ve Serhad Sertkaya’nın okudukları  Kürtçe Mevlid-i Şerif ve getirilen salavatlar ve Kasım Tufan’ın Peygamberimiz için yazılan ‘Kırk yaşındasın’ adlı şiiri okuması ile program devam etti.

Hz. Muhammed’in (s.a.v.) 571 yılında Kameri aylardan Rebiü’levvel ayının 12. Gecesinde doğduğundan dolayı bu gecenin Mevlit Kandili olduğunu hatırlatan sunucu Abay, günün anlam ve önemiile ilgili konuşmasını yapması için  Latif Sertkaya’yı davet etti.

Sertkaya konuşmasında, “Nurlu doğumu iyi anlayabilmemiz için Peygamber Efendimizden önceki Mekke’ye önce bir göz önüne getirmemiz lazım. ve bu doğum neden bu kadar önemlidir? Çünkü bu doğum Hz. İbrahim’in duasıdır. Hz Peygamberin doğuşu Hz İsa’nın müjdesidir, Fil vakasının oluşudur, Hz Amine’nin rüyasıdır.”  

Sertkaya, Hz Peygamberin doğumundan önce Mekke’nin nasıl bir cehalet içerisinde olduğunu ve peygamberimizin doğumuyla gerçekleşen mucizeleri  anlattı.

Ali Zengin’in okuduğu Hz. Peygamberi konu alan  ilahi ve ezgiler eşliğinde getirilen salavatlar  ve Cami hocası Mehmet Nasır Abay’ın okumuş olduğu duaların ardından yapılan ikramlarla program son buldu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler