​İnşaatı yarım kalan köy camisi yardım bekliyor

​İnşaatı yarım kalan köy camisi yardım bekliyor

​Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı Doğankavak (Hathatke) köyünde inşaatı yarım kalan köy camisi, hayırseverlerin yardımını bekliyor.

Batman'ın Beşiri ilçesine bağlı Doğankavak (Hathatke) köyünde inşa edilen çok amaçlı Camii inşaatı, maddi imkânsızlıklar nedeniyle yarım kaldı. Doğankavak Köyü Cami inşaatının tamamlanması için hayırseverlerden yardım bekleniyor.

Köy sakinlerinin yaptığı yardımların yetersiz kalması sonucu cami inşaatının durduğunu söyleyen köy muhtarı Mehmet Veysi Tarım, bayan ve erkek taziye evi, Kur’an kursu ve iki katı cami olarak planlanan cami inşaatının tamamlanması için yetkililerden ve hayırseverlerden destek beklediklerini söyledi.

Cami inşaatıyla ilgili bilgi veren Tarım, “1974 yılında yapılan bir camimiz vardı, onu yıktık ve yerine taziye evi, Kur’an kursu ve iki katı cami inşa ettik. Kendi imkânlarımızla şu ana kadar bir milyon TL masraf yaptık. İlçe Kaymakamlığı da 400 metrekarelik fayans ve 5 ton demir yardımında bulundu. Ayrıca İl Özel İdaresi de 4 ton demir katkısı oldu. Camimiz 4 katlıdır. Birinci katında lavabolar, Kur’an kursu ve kadın taziye evi bulunmaktadır. İnşaatın ikinci katı erkek taziye evi, 3 ve 4’üncü katı da camiden oluşmaktadır.” dedi.

“En az 500 bin liraya ihtiyacımız var”

Hayırseverlerden destek beklediklerini söyleyen Tarım, “Camimizin tamamlanması için en az 500 bin liraya daha ihtiyacımız var. Bunun karşılanması için yetkililerden ve hayırseverlerden destek bekliyoruz. 2 binin üzerinde nüfusumuz var. 550 öğrencimiz var. Köyümüzde bir cami daha var, fakat ihtiyacımızı karşılamıyor. Bu yüzden ikinci bir cami yapmak zorunda kaldık.” diye konuştu.

“Mükâfata nail olmak için yardımlarınızı esirgemeyin”

Allah’ın evini imar edenlere büyük mükâfatın olduğunu aktaran cami imamı Hasan Aydın, “Camimiz inşaat halindedir. Allah, ‘Şüphesiz Allah’ın mescitlerini imar eden insanlar Allah’a iman eden ve ahiret gününe inanan insanlardır’ diye buyuruyor. Elhamdülillah bizler camimizi bu seviyeye kadar getirdik. Artık köy sakinleri cami ihtiyacını karşılamakta güçlük çekmektedir. Caminin geri kalan masraflarını hayırsever kardeşlerimizden bekliyoruz. Camide kılınan her bir namazın, okunan her Kur’an’ın, yapılan her bir zikirdeki hayrın yardım eden insanlara da gelmektedir. Bu yüzden camimizi tamamlamak için hayırseverlerden yardım bekliyoruz. Bir Hadis-i Şerifte de Resulullah, ‘Kim ki dünyada Allah’ın bir evini imar ederse Allah ona cennette bina, köşk verecektir’ buyurmaktadır. Bu mükâfata nail olmak için yardımlarınızı esirgemeyin.” ifadelerini kullandı.

Köy sakinleri de yarım kalan camilerinin bir an önce bitirilmesi için hayırseverlerden destek talebinde bulundu.

Köy sakinleri, yardım yapmak isteyen hayırseverlerin köy muhtarı Veysi Tarım’ın 0535 963 91 17 telefonuna müracaat etmelerini istediler.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler