İnşallah akşamı kazasız belasız bir şekilde halkımız ile birlikte tamamlayacağız

İnşallah akşamı kazasız belasız bir şekilde halkımız ile birlikte tamamlayacağız

AK Parti Ağrı adayı Savcı Sayan, "İnşallah akşamı kazasız belasız bir şekilde halkımız ile birlikte tamamlayacağız" dedi.

Türkiye'nin 81 ilinde olduğu gibi Ağrı'da da halk sandık başına giderek oy kullanmaya başladı. Oy kullanan vatandaşlar, vatandaşlık görevini yapmak üzere sandığa giderek oy kullandıklarını söylediler. Vatandaşlar, ile hizmet edecek adayın kazanmasını dilediklerini belirttiler.

Saat 06.00'dan itibaren sandık görevlileri, okullarda hazır bulundu. 07.00'de oy kullanmaya başlandı. 7 ilçe ve bağlı belde, köy ve mezralarda kurulan toplam bin 243 sandıkta 301 bin 706 seçmen oy kullanacak. Saat 07.00'de başlayan oy kullanım işlemi 16.00'da sona erecek.

Sandık başına giden seçmen, belediye başkanları, il genel meclisi, meclis üyeleri, muhtar ve ihtiyar heyetini seçecek.

İMKB Gazi ilköğretim Okulunda oyunu kullanan AK Parti Ağrı adayı Savcı Sayan, sandık güvenliği noktasında şüphe ve tereddütün olmadığını söyledi:

"Evet tabii ki bugün Ağrı'nın kaderini çok yakından ilgilendiren bir seçimle karşı karşıyayız. Sandıkları dolaşıyoruz, sandık güvenliği konusunda bir şüphe, tereddüte yer vermeyecek şekilde ekiplerimiz çalışıyor. Şu ana kadar pek olumsuz bir şey görmedik, bir iki durum dışında. Fakat beni üzen bir durum bütün sandıklarda Cumhuriyet Halk Partisi kendi hakkını maalesef HDP'li arkadaşlara vermiş. Her sandıkta bunu görmek mümkün. Bunu da ben Cumhuriyet Halk Partisi'ne yakıştırmadın. Çünkü herkes kendi demokratik hakkını kullanmalı. Baskısız bir seçim dönemi geçirmeli. 2014 yılında Ağrı'da çok büyük baskılar olmuş ama bugün buna müsaade etmedik, etmeyeceğiz. Vatandaşlarımızın oyu aynı zamanda bizim onurumuz ve şerefimizdir. Bize verip vermemesi önemli değil, başka bir partiye de verebilir ama baskısız kendi hür iradesiyle kullandığı için bizim için çok önemli sonuç vereceğini eminim. Allah memleketimize milletimize hayırlı uğurlu etsin. İnşallah akşamı kazasız belasız bir şekilde halkımız ile birlikte tamamlayacağız." dedi.

Vatandaşlardan oyunu kullanmaya gelen Ercan Işık ise, seçimin sıkıntısız devam ettiğini belirtti.

Ercan Işık, "Oyumuzu gönül rahatlığıyla kullandık. İnşallah tek temennimiz memleketimiz için hayırlısını diliyoruz. İllaki gönülde bir aday yatıyordur, o da inşallah seçimden sonra herkesin göreceği şekilde kazanır. Şu anda seçimlerle ilgili bir sıkıntı gözükmüyor, gayet düzenli devam ediyor. İnşallah hayırlısını Allah nasip eder." ifadelerini kullandı.

Kemal Atmaca, halkın hizmet edebilecek kabiliyetli adayları tercih etme yolunda gayret ettiklerini belirterek şunları söyledi:

"Seçimin memleketimize hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca huzur, sükûnet içerisinde tamamlanmasını temenni ediyorum. Seçmen hür iradesini İnşallah sandıklara yansıtacak. Biliyorsunuz bu yerel seçimlerde hizmet en esaslı oluyor, herkes daha iyi hizmet edebilecek kabiliyetli adayları tercih etme yolunda gayret ediyor. Dolayısıyla Ağrı'da da yaklaşık 3 aylık seçim kampanyası önemli oldu. Gördüğümüz kadarıyla fevkalade huzurlu bir seçim atmosferi yaşandı. Adaylarında bu süre içerisinde projelerini anlatma, halk ile teması, fevkalade nezaket kuralları içerisinde hoşgörülü bir atmosferi oldu. Umut ederiz ki bu hal sandıklara da yansır, ardından Ağrı'ya da hizmet edebilecek en iyi adayında belediye başkanı sıfatıyla hizmet etmesi temenni ediyoruz."

Mehmet Yolcu adlı vatandaş, seçimin hayırlı olmasını dileyerek, seçimin sakin, düzenli bir şekilde geçtiğini herhangi bir olumsuzluk ile karşılaşmadıklarını söyledi.

Diğer bir vatandaş Yılmaz Polat ise, "Şu anda oyumuzu kullandık bir sıkıntı ile karşılaşmadım. Atmosfer güzel bir şekilde devam ediyor. Allah hayırlısını memleketimize nasip etsin, hizmet edebilecek bir insanın kazanması temenni ediyorum." dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler