İnsan Hakları İzleme Örgütü: Gazze kuşatması açıkça savaş suçudur

İnsan Hakları İzleme Örgütü: Gazze kuşatması açıkça savaş suçudur

İnsan Hakları İzleme Örgütü Orta Doğu ve Kuzey Afrika İletişim Direktörü Ahmed Benchemsi, siyonist işgal rejiminin Gazze Şeridi'ndeki kuşatmasını "açıkça savaş suçu" olarak nitelendirdi.

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) Orta Doğu ve Kuzey Afrika İletişim Direktörü Ahmed Benchemsi, "Gazze kuşatması açıkça savaş suçudur. Hamas'ın operasyonuna misilleme olarak 2 milyon insanı cezalandırmak bir gerekçe değil. Bu çok basit ve açık." dedi.

Gazze'ye elektrik, su ve gıdanın kesilmesinin de bir savaş suçu olduğunu ifade eden Bechemsi, "Savaş kanunları açıkça, hiçbir sivilin hedef alınmaması gerektiğini söylüyor. Bölgede çatışan her iki taraf da ki bu durumda bu taraf israil oluyor, ihtiyaç sahiplerine insani yardımın ulaştırılmasına izin vermek zorunda." şeklinde konuştu.

Siyonist işgal rejiminin beyaz fosfor kullanımına ilişkin Bechemsi, "Bu çok korkunç bir silah ve israil ordusu daha önce bu silahı bir daha yerleşim yerlerinde kullanmayacağını açıklamasına rağmen yine kullandı." ifadesini kullandı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.