“İnsanı büyütecek ve yüceltecek olan derdidir”

“İnsanı büyütecek ve yüceltecek olan derdidir”

Giresun’da üniversiteli öğrencilerle bir araya gelen Doğru Haber Gazetesi yazarlarından Araştırmacı-Yazar Özkan Yaman, davet ve davetçi konulu bir sohbet yaptı.

Üniversiteli öğrencilerle buluşan Doğru Haber Gazetesi yazarlarından Araştırmacı-Yazar Özkan Yaman, Müslüman gencin asli görevlerinin başında İslam davetinin geldiğini ifade etti.

Yaman, “Müslüman, hayatını dikkatle anlamlandırmalı. Müslüman olarak namazına, haram yememeye, yalan söylememeye, iftira etmemeye dikkat etmek zorundadır. Allah’a ve Resulüne son derece itaat etmelidir. Bir Müslümanın yirmi dört saati dikkat üzerine olmalıdır.” dedi.

“İnsanı büyütecek ve yüceltecek olan derdidir”

“Müslümanın derdi iş-maaş, iyi bir araba ve ev sahibi olmak olmamalı” diyen Yaman, sözlerine şöyle devam etti: “Eğer tek derdimiz dünyevi bir şey ise zaten ona kavuşacağız. Müslümanın asıl derdi, ahireti dert edinmek Rabbini razı etmek olmalıdır. İnsanı büyütecek ve yüceltecek olan derdidir. Müslümanın derdi sadece kendisi değil ümmet olmalıdır.”

Yaman, İslam’ı temsil etme noktasında Müslüman gençlerin birer davetçi olduklarını ve bu münasebetle çok hassas davranmaları gerektiğini ifade etti. (Hakkı Yavuz - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.