"İnsanlar Resullullah'ın rahmet ve bereketine muhtaçtır"

"İnsanlar Resullullah'ın rahmet ve bereketine muhtaçtır"

Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı Sinan köyünde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine katılanlar, insanların Hz. Muhammed'in rahmet ve bereketine muhtaç olduğunu belirttiler.

Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı Sinan köyünde (Sinânê) Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Batman Köy-Der tarafından "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Etkinlik sonrası duygularını paylaşan katılımcılar, Peygamber Sevdalıları Platformu ile Köy-Der'in hayırlı çalışmalarından dolayı memnun olduklarını dile getirdiler.

Köylerinde Kutlu Doğum etkinliği yapılmasının kendilerini çok sevindirdiğini söyleyen Fatihe Zengin, "Elhamdülillah, her sene bu ayda Hz. Muhammed'in veladetini kutluyoruz. Bugün Müslümanların birliği, adalet ve hak için burada toplandık. Kâinatın Rabbi Hz. Muhammed'i bize rehber olarak göndermiş. Müslümanların huzuru için Kutlu Doğum etkinlikleri çok güzel etkinliklerdir." dedi.

Hz. Muhammed'in kutlu doğumu için köy meydanında toplandıklarını ifade eden Fikret Özok, "Her yıl köyümüzde Kutlu Doğum etkinliği tertipleniyor. Bu etkinliklerle mutlu oluyoruz. Müslümanların uyanışı için etkileyici bir çalışma, çok mutlu oluyoruz. Tüm köylüler her yıl Hz. Muhammed'in Kutlu Doğum etkinliği yapılmasını istiyor. Kızlarımız, gençlerimiz, ihtiyarlarımız hepimiz çok memnun oluyoruz." şeklinde konuştu.

"Kurtuluş ancak Hz. Muhammed'in rehberliğiyle mümkündür"

Her yıl köylerinde Kutlu Doğum etkinliği olduğunu ve bunun aralıksız devam etmesini istediklerini belirten İbrahim Seven, şunları söyledi: "İnsanlar bugün Resullullah'ın rahmet, şefkat ve bereketine muhtaçtır. İnsanlarımız Kutlu Doğum programlarına gelirlerse inanıyorum ki Resulullah'ın rahmet, bereket ve şefkati tekrar gelecek. Kurtuluşumuz Resulullah iledir. Kutlu doğumların tertip edilmesine vesile olan insanlardan Allah razı olsun. İnsanların kurtuluşu ancak Hz. Muhammed'in rehberliğinde ve önderliğinde mümkündür. "

Böylesi günleri nasip eden Allah'a şükreden köyün yaşlılarından Münevver Sıcaközül ise "Allah Hz. Muhammed'i amirimiz yapmış. Allah tüm Muhammed ümmetini aziz etsin. Hz. Muhammed'in ümmetini hidayet etsin. Zülüm altından çıkarsın inşallah. Allah bizleri Kur'an ve Hz. Muhammed'in şefaatinden mahrum etmesin. Yapılan Kutlu Doğum etkinlikleri çok güzledir. Ama yeterince salavat getirsek yeterdir. Kutlu Doğum alanlarında Peygamberin ruhuna salavat getirmemiz yeterlidir. Bu etkinliği tertip edenlerden Allah razı olsun." ifadelerini kullandı. (M. Fatih Akgül-İLKHA)














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler