İnsanlık ancak Hz. Muhammed'in sünnetine sarılarak kurtulabilir

İnsanlık ancak Hz. Muhammed'in sünnetine sarılarak kurtulabilir

Diyarbakır'ın Hani ilçesindeki Mevlid-i Nebi etkinliğinde konuşan Ömer Çelik, İnsanlık âleminin ancak Hz. Muhammed'in öğretileriyle, sünneti seniyyesine sarılmasıyla kurtulabileceğini söyledi.

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Hani İrşad Eğitim, Kültür, Sağlık, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İrşad-Der) tarafından Hani ilçesine bağlı Gürbüz (Cewzê) beldesinde, "Rahmet, Barış ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed" temalı Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi.

Köy meydanında yapılan etkinliğe katılan köy sakinleri, ellerinde tevhit bayrakları taşıyarak sık sık salâvat ve tekbirler getirdi. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, mevlid-i şerifin okunmasıyla devam etti.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Hani İlçe Müftüsü Ömer Faruk Yetim, birlik ve beraberliğin kaynağının Hz. Muhammed'in örnek yaşantısında olduğunu söyledi.

"Muhtaç olduğumuz reçete, Efendimiz'in o mübarek yaşantısında geçiyor"

Yetim, "Bugün, tarih boyunca her zamankinden daha fazla, nebiler nebisi servet-i kâinat efendimiz(as) her zamankinden daha fazla anlamaya anlaşılmaya, hayata tatbik edilmeye muhtaçtır. Kendisinin getirmiş olduğu o mübarek daveti, o tebliği, bugün Müslümanlar arasında tesis etme vazifesi mualliminden mürebbisine, hocasından öğretmenine, idarecisinden memuruna bütün Müslümanlara farz-ı kifayedir. Farz-ı ayndır. Öyle bir zamandan geçiyoruz ki, birlik ve beraberliğimiz muhabbet ve uhuvvetimizin tesisi için muhtaç olduğumuz reçete, efendimiz(as)'in o mübarek yaşantısında geçiyor. Sünnet-i seniyyesinde geçiyor." şeklinde konuştu.

"İnsanlık âlemi ancak Hz. Muhammed Mustafa (sav) sünneti seniyyesine sarılmakla kurtulur"

Daha sonra katılımcılara hitap eden Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik, insanlığın ancak Hz. Muhammed'in öğretileriyle kurtulacağının altını çizerek, peygamberin merhamet, barış ve adaletine dikkat çekti.

Çelik, "Bugün, gerek İslam âlemi gerekse İslam âleminin dışındaki diğer insanlık, sevginin, merhametin, şefkatin, adaletin, barışın olmadığı, yerine zulmün, adaletsizliğin hâkim olduğu bir çağda yaşıyoruz. Bunun cezasını toplum olarak, insanlık âlemi olarak Müslüman ve gayri Müslüman, hepimiz bunun sıkıntısını ve acısını çekiyoruz. Biz yakinen şuna inanıyoruz, Bugün insanlık âlemi ancak Hz. Muhammed Mustafa (sav) öğretileriyle, sünneti seniyyesine sarılmakla kurtulur." dedi.

Toplumları, aileleri, kabileleri ayakta tutan bazı direklerin olduğunu dile getiren Çelik, "Bu direklerden birincisi merhamet direğidir. İkincisi adalet direğidir. Üçüncüsü barış direğidir. Peygamber efendimizde bunları en güzel şekliyle görüyoruz. Zulümle yoğrulan bir coğrafyayı, zulümde zirve yapan bir toplumu barışla, adaletle, merhametle doldurdu. Birbirini hiç yere öldüren, birbirine zulmeden o topluluktan karıncayı bile incitmeyen bir topluluk meydana getirdi." ifadelerini kullandı.

Etkinlik, Molla Nihat Çam'ın yaptığı dua ile son buldu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.