“İnsanlık o kutlu nebiyi anlamaya muhtaçtır”

“İnsanlık o kutlu nebiyi anlamaya muhtaçtır”

Antalya Umut-Der tarafından düzenlenen ‘Peygamber Efendimizi Anlama’ programında günümüzde de insanlığın o kutlu nebiyi anlamaya ihtiyacının olduğunu vurgulandı.

Umut-Der tarafından Erdem Beyazıt Kültür merkezinde “Peygamber Efendimizi Anlama” etkinliği düzenlendi. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Umut-Der sekreteri Osman Yıldırım selamlama konuşması yaptı.

Programa konuşmacı olarak katılan araştırmacı Hacı Şani, Peygamber efendimizin insanlar için çok önemli bir kıymet ve değer olduğunu belirtti.

Peygamberi sevmenin bedel gerektirdiğini ifade eden Şani, “Peygamber Efendimizin sahabeleri hepsi bu arzu, endişe ve iman ile bedel vermişlerdir. Mallarını, mülklerini, evlatlarını, hatıralarını ve en önemlisi vatanlarını İslam ve İslam Peygamberi için, onun davası uğruna feda etmişlerdir. Bu kişilerden birisi de Musab bin Umeyr’dir. Musab Mekke’nin en zengin ailelerinden birine mensuptur. Mekke’nin en yakışıklısıdır, en güzel elbiseleri giyer, en güzel kokuları sürer ve Musab Mekke’nin sokaklarında yürüdüğü zaman genç kızlar onu camlardan seyrederdi. Musab Peygamberin (sav) İslam çağrısını duydu iman etti. Annesi Musab’ı, İslam’ı kabul ettiği için hapsetti. Bir şekilde annesinin elinden kurtulup kaçtı. Bunun üzerine annesi Musab’a haber göndererek eğer İslam’dan dönmezse onu evlatlıktan ret edeceğini ve bu mal ve mülkümden hiçbir şey vermeyeceğini bildirdi. Musab bin Umeyr bunu duyduğu zaman bütün malı mülkü elinin tersiyle itip Peygambere sarılmıştır. Gün geldi Peygamber efendimiz Musab Bin Umeyr’i Medine’ye yolladı ve Medine İslam devletinin temelini attı. Daha sonra Bedir ve Uhud savaşlarına katılıp Uhud savaşında şehit oldu. Bütün o malı mülkü elinin tersiyle iten o güzide insan defnedileceği zaman onu örtecek bir parça bez bulunamamıştır. Ayaklarını örterlerken başı açık kalmıştır. O güzide insanlar bedel vermenin en güzel örneğini göstermişlerdir.” dedi.

Program Umut İlahi Grubu’nun seslendirdiği ilahi ve ezgiler ve ardından yapılan dua ile sona erdi.   (Necmi Durmazer - İLKHA)   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler