Yavaşlayan internet nasıl hızlandırılır?

Yavaşlayan internet nasıl hızlandırılır?

Bu yazıda "internet hızınızı nasıl hızlandırabilir ve internetinizi daha stabil hale getirebilirsiniz?" aorularına cevap bulmaya çalışacağız.

İnternet performansınızı, kullandığınız hızın yanı sıra modeminizin konumu, evinizin yapısı ve interneti kullanan cihaz sayısı gibi pek çok farklı faktör etkiler.

Modeminizi Yeniden Başlatmayı Deneyin
Çoğu zaman cihazlarınızı kapatıp birkaç dakika bekledikten sonra yeniden açmak geçici sorunları çözebilir. Uyurken modemi hem sağlığınız için hem de daha hızlı ve stabil bir internet için mutlaka kapatın.

İnternete Bağlı Cihazları Kontrol Edin
İnternet hızınızın düşmesine neden olabilecek arka planda çalışan uygulamaları kontrol edip kontrol altına alabilirsiniz.

Modeminizin Konumunu Kontrol Edin
Kolonlar, kirişler ve diğer engeller modeminiz ile cihazınız arasında sağlıklı bir veri akışı olmasını engeller. Modeminizi cihazınıza yakın bir yerde konumlandırabilir ve eğer varsa cihazla arasındaki metal vb. eşyaları kaldırabilirsiniz. Yeni nesil modemler eski modemler gibi geniş alanlarda kullanılamıyor. Laptop-PC için interneti kablolu kullanarak hızınızı maksimuma çıkarabilirsiniz. Daha geniş alanlar için Mesh sisteminden faydalanabilirsiniz.

Ağ Aygıtlarınızı Kontrol Edin
Ağınıza bağlı tüm cihazları kontrol ederek, hangi cihazın ne kadar bant genişliği kullandığını görebilirsiniz. MAC kısıtlaması yaparak şifre bilinse dahi sadece bağlanması gereken cihazların bağlanmasına izin verebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.