İnzar Dergisinin ağustos sayısı çıktı

İnzar Dergisinin ağustos sayısı çıktı

İnzar dergisi, ağustos ayında "davetçinin dili" konusuyla okuyucularının karşısına çıktı.

Aylık ilim ve kültür dergisi İnzar, 203'üncü sayısıyla kitapçılardaki yerini aldı.

Dergi bu ay ağırlıklı olarak “Davetçinin Dili” konusunu tüm boyutlarıyla ele alıyor.

Derginin 203'üncü sayısına ilişkin İnzar'dan yapılan açıklamada, “Kur’an-ı Kerim’in nüzulünden beri tarihin seyrini değiştiren olayların baş aktörleri hep dili en iyi şekilde kullanmasını becerebilenler olmuştur. Toplumları yönlendirme, toplumları dizayn etme konusunda da dilin etkisi şüphesiz tartışılmazdır. Her ay birbirinden önemli konu ve içeriklerle sizlere misafir olmaya devam eden dergimiz İnzar da bu sayısında 'Rabbinin yoluna hikmetle ve güzel öğütle davet et' ayeti kerimesi ışığında 'Davetçinin Dili' konusu tüm boyutlarıyla yer alıyor.” ifadelerine yer veridi.

Bazı yazarların kaleme aldığı yazılara ilişkin bilgi verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Mehmet Şenlik hocamız bir İslam davetçisi için Arapçanın önemini işlediği konusunda; hem İslami hakikatlerin kaynağına ulaşmak ve hem de Arapça belagatinin toplum üzerindeki etkisi de göz önünde bulundurarak Arapçanın davetçi için olmazsa olmaz gereklerden biri olduğunu dile getirmiş.

Dr. Abdulkadir Turan hocamız büyük davetçilerin örnek davet metodlarını ele alan bir konu ile dosya konusuna destek olmuş.

Mehmet Beşir Varol hocamız da hem hal dilinin hem de kal dilinin hem seslerin resmedilmesi olan yazı dilinin ehemmiyetini ele alan bir konu ile sizlere misafir oluyor.

Mehmet Gülsever hal ve kal dilinin etkinliğini kaleme alırken; Tefsir köşesinde Taha Suresi 44. Ayet-i Kerime’nin ışığında yumuşak sözün davetçi açısından hem toplama ve hem de topladığını elde tutup dağılmasını önleme açısından önemine değinilmiş."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.