İnzar Turizm: Tüm şartlara rağmen umreye gitmeye hazır adaylarımız var

İnzar Turizm: Tüm şartlara rağmen umreye gitmeye hazır adaylarımız var

​İnzar Turizm yetkililerinden Bedri Dülge, Corona virüs nedeniyle tavaf ve say ibadetlerin kısıtlandığı Kâbe'de belli saat ve uzaklıktan ibadet yapılabildiğini söyledi.

Dünyada birçok ülkeyi çemberine alan Corona virüs salgınından dolayı Kâbe'nin ibadete kapatılması haberleri İslam aleminde hüzne sebep oldu.

Kâbe çevresinde salgın hastalığa karşı yapılan dezenfekte çalışmaları sürerken umre ibadeti için Mescid-i Haram'da imkanlar tanınıyor.

Yapılan çalışma ve bunun yanında umre ibadeti için gelenlerin durumları hakkında bilgi veren Hac ve Umre organizasyonu şirketlerinden İnzar Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Bedri Dülge, Kâbe'nin ibadete tamamıyla kapatılmadığına dikkat çekerek yönetimce belirtilen süre çerçevesinde ibadet yapılmasına müsaade edildiği bilgisini paylaştı.

Suudi Arabistan yönetimince alınan önlemler hakkında bilgi veren Dülge, "Son aylarda dünya genelinde Corona virüs salgını var. Başta Çin olmak üzere Kore, İtalya ve İran'da yaygın olarak görülmektedir. Suudi Arabistan'da her ne kadar şu an itibariyle virüs taşıyan kişilere rastlanılmadıysa da tedbir amaçlı bazı önlemler alınmaya başlandı. Dolayısıyla yaklaşık 10-12 günden bu yana Mekke ve Medine'ye giderek umre ziyaretlerini yapacak olan dünya Müslümanları için vizeler durduruldu." dedi.

"Mescid-i Nebevi, şu anda tamamen ziyarete açılmış durumdadır"

Tedbir amaçlı olarak insanların yoğun olduğu yerlerde bu tür çalışmaların yapılması doğal karşılayan Dülge, "Şu anda oraya umreciler gitmediğinden dolayı insan yoğunluğu kalmadı. Temennimiz gerekli önlemlerin alınması ve bu çalışmanın bir an önce tamamlanarak Kâbe'nin tamamen ibadete tekrardan açılmasıdır. "ifadelerini kullandı.

İbadetlerin yapılması konusunda son bir hafta öncesine kadar herhangi bir sıkıntı olmadığına dikkat çeken Dülge, "Oradaki umreciler; tavaf, say ve diğer ibadetlerini geçmişte olduğu gibi aynı şekilde yapıyorlardı. Fakat kısa bir süre önce 2 günlüğüne Kâbe'ye girişleri kapattılar. Bu şekilde olunca oradakiler, Mescid-i Haram'da sadece namaz kılabiliyor veya diğer ziyaretlerini yapabiliyordu. Mescid-i Nebevi'de de 2 günlük kapandıktan sonra şu anda tamamen ziyarete açılmış durumdadır." diye belirtti.

"Kâbe, tamamen ibadete kapatılmış durumda değildir"

Alınan önlemlere değinen Dülge, "Kâbe'den 30-40 metre uzaklıkta set oluşturulmuş. Bu setten dolayı insanlar Kâbe'ye yaklaşamıyor, belirlenen uzaklıktan tavaflarını yapabiliyorlar. İbadet durumları şimdilik bu şekilde devam ediyor. Yani Kâbe, tamamen ibadete kapatılmış durumda değildir. Bu tavaf ve ziyaretler sabah namazından yatsı namazına kadar yapılabiliyor. Yatsıdan sonra Kâbe tekrar ziyaretlere kapatılıyor." şeklinde konuştu.

Suudi Arabistan yönetiminin yaptığı açıklamalara göre, dış ülkelerden gelecek olan ziyaretçilerin Corona virüsü taşıyıp taşımadıklarının tespitine yönelik tarama cihazları yerleştirileceğini söyleyen Dülge, 22 Nisan'a kadar da vizelerin verilmeyeceği bilgisini aktardı.

Dülge, "Suudi Arabistan yönetiminin vize veremeyeceğini açıklamasından sonra bununla alakalı olarak pek bir talep yok. Fakat, halen gitmeyi bekleyen umrecilerimiz var. Örneğin; 8 Mart tarihli Diyarbakır uçuşlu kafilemiz vardı ve 177 kişilik uçağın dolu olmasına rağmen gönderemedik. Yine 27 Mart tarihli kafilemiz var, kayıtları yapılmış ve aynı şekilde uçağın dolu olmasına rağmen gönderemiyoruz. Virüs engelinin kalmasıyla umreye gidecek adaylarımız hazır bekliyor. Yani, 'Corona virüs hastalığı çıktı, gitmeyeyim' endişesi yok. Bu endişeyi taşıyan varsa da yüzde 5 oranını geçmez." dedi.

"Temennimiz, bu mübarek yerlerin tekrardan ibadete açılmasıdır"

Kâbe'nin en kısa sürede tekrardan tamamen ibadete açılması temennisinde bulunan Dülge, son olarak şunları söyledi:

"Temennimiz, bir an önce gerekli önlemlerin alınarak bu mübarek yerlerin tekrardan ibadete açılmasıdır. Bu kapsamda gerek dezenfekte çalışmaları ve gerekse ilgili virüs tarama cihazlarının oluşturulması konusunda çalışmaların hızlandırılması gerekmektedir. Veyahut Corona virüs İtalya, Çin, Kore ve İran gibi sık görülen ülkelerden tedbir amaçlı insanlar oraya alınmayabilir. Fakat virüs açısından tehlike arz etmeyen ülkelerden insanlar alınarak güvenli bir şekilde ibadetlerinin yapılmasına imkân tanınabilir."

İLKHA


İnzar Turizm: Tüm şartlara rağmen umreye gitmeye hazır adaylarımız var

İnzar Turizm: Tüm şartlara rağmen umreye gitmeye hazır adaylarımız var

İnzar Turizm: Tüm şartlara rağmen umreye gitmeye hazır adaylarımız var

İnzar Turizm: Tüm şartlara rağmen umreye gitmeye hazır adaylarımız var

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.