Irak Göç Bakanlığı Kürdistan'daki mülteci kamplarına yardımları durduracak

Irak Göç Bakanlığı Kürdistan'daki mülteci kamplarına yardımları durduracak

Irak Göç ve Göçmenler Bakanlığı, 30 Temmuz'dan sonra Kürdistan bölgesindeki göçmen kamplarına yapılan mali yardımların durdurulacağını açıkladı.

Irak Göç ve Göçmenler Bakanlığı Sözcüsü Ali Abbas, "Kürdistan bölgesindeki Mülteci kamplarına söz konusu tarihe kadar aile başına 4 milyon dinar ödeneceğini, Bakanlık tarafından sağlanan tüm yardımların belirlenen tarihten sonra durdurulacağını" söyledi.

Ali Abbas, "Yerinden edilmiş kişilere bölgelerine geri dönme, şu anda yerinden edilmiş kişi olarak yaşadıkları yere yerleşme veya başka bir vilayete taşınma seçeneği sunduklarını" ifade etti.

Irak kabinesi, Kürdistan bölgesindeki kamplarda yaşayan ve Göç ve Göçmenler Bakanlığı'nın veri tabanına kayıtlı her geri dönen aile için 4 milyon dinar tahsis edilmesini de içeren, yerinden edilmiş kişilerin bölgelerine gönüllü olarak geri dönmelerini teşvik edecek bir düzenlemeyi onayladı.

Kürdistan Bölgesi'nde ikamet eden yerinden edilmiş kişilerin ve mültecilerin sayısı 928 bin, bunlardan 664 bini kamp dışında ikamet eden yerinden edilmiş kişiler, 264 bini ise çoğu Suriyeli olan mülteciler.

Kürdistan Bölgesi'nde yerinden edilmiş kişiler ve mülteciler için 16'sı Duhok'ta, altısı Erbil'de ve dördü Süleymaniye'de olmak üzere 26 kamp bulunuyor. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.