Irak Kürdistan bölgesi yönetiminden sokağa çıkma yasağını uzatma kararı

Irak Kürdistan bölgesi yönetiminden sokağa çıkma yasağını uzatma kararı

​Irak Kürdistan Bölgesi İçişleri Bakanlığı, Covid-19 mücadele tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağının 1 Mayıs'a kadar uzatıldığını duyurdu.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, başkent Erbil, Süleymaniye, Duhok ve Halepçe kentlerinin yanı sıra Germiyan ve Raperin idareleri ve tüm ilçelerde yasağın 1 Mayıs 2020 tarihine kadar uzatılmasına karar verildiği duyuruldu.

Erbil ve Süleymaniye uluslararası havalimanlarının uçuşlara kapalı olmaya devam edeceği ifade edilen açıklamada, Irak Kürdistan Bölgesi'ndeki sınır kapıları olan Başmax, Haci Omeran, Perwizhan, Serziri ve İbrahim Halil sınır kapılarının kapalı kalmaya devam edeceği bildirildi.

Açıklamada, İçişleri Bakanlığı'nın izni dahilinde şehirler arası yolculukların yapılabileceği, yurt dışından gelişlerin de İçişleri Bakanlığı'nın onayı ile gerçekleşeceği ve getirilen vatandaşların karantinaya alınacağı belirtildi.

Irak Kürdistan Bölgesi'nde şu ana kadar 338 kişi Coronavirus'e yakalandı ve bunlardan 308'i şifa bulurken 4 kişi ise hayatını kaybetti.

Irak Kürdistan Bölgesi'nde 14 Mart'tan bu yana seyahat kısıtlaması ve sokağa çıkma yasağı uygulanıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.