Irak Kürdistanı'nda 7 partiden şiddet olaylarına ilişkin ortak açıklama

Irak Kürdistanı'nda 7 partiden şiddet olaylarına ilişkin ortak açıklama

Süleymaniye kentinde başlayan ve parti binalarının yakılmasına kadar varan protesto gösterilerinin şiddet eylemine dönüşmesi üzerine Irak Kürdistanı'nda faaliyet gösteren 7 parti ortak açıklama yayımladı.

Aralarında Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB), Değişim Hareketi (Goran), Kürdistan İslami Topluluk Partisi (Komel), Kürdistan İslami Birliği (Yekgirtu)'nin bulunduğu 7 siyasi partinin Koye şubeleri ortak bir açıklama yayımladı.

Ortak açıklamada, "Kürdistan halkı zor bir süreç yaşıyor. Herkes bu gerçeği biliyor. Meşru hakların elde edilmesini biz de destekliyoruz. Kürdistan Bölgesi'nin bazı ilçe ve kasabalarında meşru taleple başlayan gösteriler şiddet eylemlerine dönüştü. Maalesef durum, halkın kanının dökülmesi ve siyasi partiler ile resmî kurumların yakılması olaylarına dönüştü." denildi.

Açıklamada, "Demokratik sistemlerde protesto doğal bir haktır ancak son günlerde yaşanan protestolar çığırından çıktı. Üye ve taraftarlarımıza hiçbir şekilde gösterilere katılmamaları çağrısında bulunuyoruz." ifadelerine yer verildi.

Ortak açıklamada, "Kürdistan Bölgesi Hükümeti'nin Bağdat yönetimiyle bir an önce anlaşmaya varması gerekir. Süreç bu şekilde devam ederse hükümet, siyasi partiler ve halk zarar görecektir." denildi.

Protesto olaylarının yaşandığı yerlerde halkın birlikte yaşama kültürüne zarar veren eylemlerden kaçınılması gerektiği belirtilen açıklamada, halkın can güvenliğinden sorumlu olan güvenlik güçlerinin de sorumluluk bilinciyle hareket etmesi çağrısında bulunuldu. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.