Irak Kürdüstanı'nda Coronavirus tedbirleri sıkılaştırıldı

Irak Kürdüstanı'nda Coronavirus tedbirleri sıkılaştırıldı

İçişleri Bakanlığı, Kürdistan Bölgesi’nde sağlık güvenliğinin korunması adına yeni bir genelge yayımladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, İngiltere’de ortaya çıkan mutasyona uğramış Coronavirus'ün bulaşının önüne geçilmesi için bir dizi tedbir alındığı belirtildi.

Irak vatandaşlarının İngiltere, Güney Afrika, Avustralya, Danimarka, Hollanda, Belçika, İran ve Japonya’ya seyahat etmeleri yasaklandığı belirtilen açıklamada, diplomat ve resmi heyetler dışında bu ülkelerden yabancı kişilerin gelmesi yasaklanırken adı geçen ülkelerden gelen Irak vatandaşlarının 14 gün karantinaya alınacağı ifade edildi.

Haci Omeran, Başmax ve Perwezxan sınır kapıları turistik geçişlere kapatıldığı bildirildi.

Her türlü toplanma, konferans ve toplantı yasaklandığı bildirilen açıklamada, davet, düğün, mezarlık ziyareti ve taziye kurulması yasaklandı, yasağa uymayanlara 2 milyon dinar ceza kesileceği, market, restoran ve ticaret merkezleri gibi genel alanlara maskeyle girilebilecek, kurala uymayanlara 1 milyon dinar ceza kesileceği ve özel kuruluşlarda maske takmak zorunlu olacak, kurala uymayan kuruluşlara ihlal başına 150 bin dinar ceza kesilecek.

Maske takma kuralına uymayanlara 20 bin dinar ceza kesileceği bildirilen genelgede, yolcu alan taksilerin şoförleri maske takmak zorunda olacak, aksi halde 50 bin dinar ceza kesilecek.

Kaymakamlık komisyonları, polis, kurum müdürlükleri, trafik polisi, görevde olduğu sırada yasaklardan muaf tutulacak. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.