Irak, ülkelerin aralarındaki çekişmeleri çözme sahasına dönüştürülmemeli

Irak, ülkelerin aralarındaki çekişmeleri çözme sahasına dönüştürülmemeli

Irak Kürdistan Bölgesi Başkanlığı, Kasım Süleymani suikastına ilişkin, "Irak, ülkelerin aralarındaki çekişmeleri çözme sahasına dönüştürülmemeli." açıklamasında bulundu.

Irak Kürdistan Bölgesi Başkanlığı, İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin ABD saldırısı sonucu katledilmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı, yaşanan son gelişmelerle ilgili, "Irak, ülkelerin aralarındaki çekişmeleri çözme sahasına dönüştürülmemeli" açıklamasında bulundu.

Başkanlıktan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

Kerkük, Kaim ve ABD’nin Bağdat Büyükelçiliği önünde son dönemde yaşanan olaylar, Irak’ta durumun daha da karmaşık hale geleceğinin işaretleridir ve beraberinde çok yönlü eylemler getirmiştir. Bu yönde atılan ve Irak topraklarında ülkelerin hesaplaşma adımlarını ve Irak’ın egemenliğinin ihlalini reddediyoruz ki bunun sonucunda, geçtiğimiz yıllarda DAİŞ terörüyle mücadelede önemli rolleri olan Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdim Şabi Heyeti Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi Mühendis hayatını kaybetti.

Irak, ülkelerin aralarındaki çekişmeleri çözme sahasına dönüştürülmemeli. Sorunların diyalogla çözülmesini ve Irak’ın egemenliğine saygı duyulmasını talep ediyoruz. Bu karmaşa, eylem ve ayrıştırmalar, Irak ve bölgeyi uçuruma ve belirsiz bir geleceğe doğru sürükler, DAİŞ benzeri terörizmin canlanmasına ve güçlenmesine yol açar.

Bu karmaşık, hassas ve tehlikeli durumda, bütün taraflara duyarlı olmaları ve tehlikenin tırmanmasının önüne geçmeleri çağrısında bulunuyoruz.

İran Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Süleymani ve Haşdi Şabi Heyeti Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi Mühendis, dün sabaha karşı Bağdat Havalimanı'nda ABD tarafından araçlarına düzenlenen saldırıda katledilmişti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler