Irak'ta düzenlenen saldırı İngiltere'de kınandı foto

Irak'ta düzenlenen saldırı İngiltere'de kınandı foto

İngiltere'de yaşayan Müslümanlar başkent Londra'da düzenledikleri protesto eylemiyle Irak'ta 200'den fazla kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıyı kınayarak bu tür eylemlerin İslam'a mal edilemeyeceğini belirtti.

İngiltere'nin başkenti Londra'da bir araya gelen Müslümanlar, Irak'ta çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan 200'den fazla kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıyı kınamak için protesto eylemi düzenledi.

Londra'nın Marble Arch İstasyonunda toplanan ve çoğunluğu Iraklılardan oluşan Müslümanlar ellerinde taşıdığı dövizler ve attıkları sloganlarla saldırıyı kınayarak, bu tür saldırıların İslam'la alakası olmadığı mesajını verdi.

Terör saldırı ve katliamlarına karşı seslerini yükseltmek için bir araya geldiklerini belirten eylemciler, yabancı güçlerin İslam dünyasını çoraklaştırmak için bu terör gruplarına destek verdiklerine dikkat çekti.

Yapılan konuşmalarda da İslam'ın bu tür saldırılardan beri olduğu belirtilerek bu katliamların İslam'a mal edilemeyeceği vurgulandı.

Irak'ın başkenti Bağdat'ta önceki gün düzenlenen bombalı saldırıda çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan 204 kişi ölmüş,185'ten fazla kişi yaralanmıştı. Saldırının ardından ülkede 3 gün ulusal yas ilan edilmişti.  (İLKHA)











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.