İRAM: İran son 10 yılda siber saldırı gücünü artırdı

İRAM: İran son 10 yılda siber saldırı gücünü artırdı

İran Araştırmaları Merkezi (İRAM) tarafından yayımlanan rapora göre, İran'ın son 10 yılda siber saldırı gücünü artırdı.

ABD ve Siyonist işgal rejiminin saldırılarına maruz kalınmasıyla birlikte İran'ın, siber saldırı yeteneklerini artırdığı vurgulanan raporda, Kasım 2010'da Natanz Nükleer Tesisindeki uranyum zenginleştirme santrifüjlerini hedef alan Stuxnet Operasyonu'nun siber altyapı ve bilgi teknolojileri için bir dönüm noktası olduğuna dikkat çekildi.

ABD yaptırımlarının, yabancı şirketlerin iş birliği yapmasını caydırdığına yer verilen raporda, İran'ın yerel şirketler vasıtasıyla bu açığı kapatmaya çalıştığı ifade edildi.

Raporda İran'ın "Yerli internet" çalışmalarını hızlandırmasının arkasında uluslararası internet ağının istihbarat servisleri tarafından oluşturulduğu, Google, WhatsApp gibi platformların casusluk amaçlı faaliyetler için kullanıldığına yönelik inancın yattığı belirtildi.

Rapora göre, İran'ın siber saldırıları özellikle ABD, Siyonist işgal rejimi ve Suudi Arabistan'a yoğunlaştığı kaydedildi.

Raporda, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), İngiltere, Almanya, Fransa ve Pakistan'ın da aralarında bulunduğu 40'tan fazla ülke ve bağlı kurumun İran merkezli siber saldırılara maruz kaldığı aktarıldı. 


İRAM: İran son 10 yılda siber saldırı gücünü artırdı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.