İran: Covid-19 aşısı 2-3 hafta içinde insan denemelerinden geçecek

İran: Covid-19 aşısı 2-3 hafta içinde insan denemelerinden geçecek

​İran Sağlık Bakanı Said Nemeki, İran'ın maymunlar da dahil olmak üzere birçok ileri vakada hayvanlar üzerinde başarılı testler yaptığını ve aşının önümüzdeki 2 veya 3 hafta içinde insan denemelerinden geçeceğini söyledi.

Nemeki, sert yaptırımlara rağmen İran İslam Cumhuriyeti'nin Coronavirusle mücadele için ilaç geliştirmeyi başardığını söyledi.

İran basınına, İran'ın Covıd-19 için aşı üretimi hakkında yanıt veren sağlık bakanı, "Virüs üzerinde küçük bir etki olsa bile ilaç üretiminde başarı elde ettik. Remdesivir, Favipiravir gibi bazı ilaçlar ve diğer ülkelerden çok yüksek fiyatlarla ithal edilmesi gereken diğer maddeler kısa sürede ülkede üretiliyor ve şu anda kullanıyoruz" dedi.

Bakan, "İran'ın tüm farmasötik önlemleri, Dünya Sağlık Örgütü ve Gıda ve İlaç İdaresinin uluslararası standartlarına ve protokollerine uygundur" ifadelerini kullandı.

Nemeki, "Bundan sonra sonuçları Dünya Sağlık Örgütü'ne sunacağız ve aşıyı geliştirmek için etkili adımlar atmayı umuyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.