İran Cumhurbaşkanı Ruhani: “Salgının uzun sürebileceği göz ardı edilmemelidir”

İran Cumhurbaşkanı Ruhani: “Salgının uzun sürebileceği göz ardı edilmemelidir”

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Covi19 salgınının uzun sürebileceğini ve onaylanmış bir aşının piyasaya çıkmasının da zaman alabileceğini belirtti.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ülkedeki Coronavirus salgını ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, "Vatandaşlar bu salgının uzun süreceğine ve ne zaman biteceğinin daha belli olmadığına dikkat etmelidir. Salgın için onaylanmış bir aşının piyasaya çıkması da uzun sürebilir" dedi.

Ruhani, “Sosyal aktivitelerde mümkün olduğunca kadar sanal dünyası ön planda olmalı. İlk önceliğimiz bu alan olmalı. İdari işlemler internet üzerinden yapılmalı” dedi.

Ticarette alışverişlerinin de internet üzerinden yapılması gerektiğini belirten Ruhani, “Bugün, sağlık sektörü çalışmalarının çoğunu internet üzerinden yapıyor. Bu alan sağlık sektörümüze iyi bir şekilde yardımcı olabilir. Bunun vasıtasıyla doktorumuza başvurabilir, elektronik reçete alıp eczaneden ilaç alabiliriz.” ifadelerine yer verdi.

Eğitimde de sanal dünyasının kullanılması gerektiğinin önemine değinen Ruhani, “Eğitimin bir kısmı bu alana taşınmalı ve kalan kısmı ise sağlık protokollerine yumak şartıya okullarda yapılmalı” diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.