İran Dışişleri Bakanı Zarif'ten işgal rejimine "nükleer tesis" tepkisi

İran Dışişleri Bakanı Zarif'ten işgal rejimine "nükleer tesis" tepkisi

​İran Dışişleri Bakanı Zarif,Natanz Nükleer Tesisi’ndeki saldırıya ilişkin, "Siyonist rejim, zalimce yaptırımların kaldırılması yönündeki başarılardan dolayı İran halkından intikam almak istiyor." dedi.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Natanz Nükleer Tesisi’nde meydana gelen olaya tepki gösterdi.

Natanz Nükleer Tesisin, daha gelişmiş makinelerle eskisinden daha güçlü hale getirileceğini vurgulayan Zarif, "Bizim müzakerede zayıf hareket ettiğimizi düşünürlerse bunu bilmelidir ki bu alçak eylem müzakeredeki konumumuzu güçlendirecektir. Şimdiye kadar birinci nesil makinelerle donatılan nükleer tesisleriyle karşı karşıya olan müzakere tarafları, bundan sonra artık Natanz Nükleer Tesisi’nin gelişmiş sanrifüjlerle daha fazla zenginleştirme kapasitesine sahip olacağını bilmelidir." dedi.

"Halkımız ve seçkinlerimiz Siyonist Rejim’in tasarladığı çirkin tuzağa düşmemelidir." diyen Zarif, "Siyonist rejim zalimce yaptırımların kaldırması yönündeki başarılardan dolayı İran halkından intikam almak istiyor. Ancak biz bu eylemlerin intikamını bizzat kendilerinden alacağız." İfadelerini kullandı.

Natanz Nükleer Tesisi'nde dün sabah saatlerinde elektrik dağıtımında kaza meydana gelmişti.

​İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi, Natanz Nükleer Tesisinde meydana gelen patlamanın "terörist" bir eylemin sonucu olduğunu açıkladı.

Niyasar, Natanz kentindeki nükleer kazanın şüpheli olduğuna dikkat çekerek dış güçlerin sabotaj eylemine benzediğini söylemişti. Siyonist işgal rejimi medyası da "siber saldırı" yapıldığını ileri sürmüştü. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.