İran Dışişleri Bakanlığından "Dünya Kudüs Günü" mesajı

İran Dışişleri Bakanlığından "Dünya Kudüs Günü" mesajı

İran Dışişleri Bakanlığı, Müslüman hükümet ve uluslararası kurumları, Filistin halkının haklarını savunmak ve siyonist işgalci rejimin Kudüs'teki cinayetleri ile bölgedeki saldırgan eylemlerini durdurmak için baskı yapmaya çağırdı.

İran Dışişleri Bakanlığı "Dünya Kudüs Günü" münasebetiyle yazılı bir açıklama yayımladı.

Bakanlık tarafından yayımlanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İran İslam Cumhuriyeti'nin büyük kurucusu İmam Humeyni'nin mübarek Ramazan ayının son cuma gününü 'Kudüs Günü' olarak adlandırma yönündeki kalıcı ve tarihi stratejisi, Filistin'in kurtuluş davasını canlı tutarak siyonist rejimin Filistin'in mazlum halkına yönelik baskılarını açığa çıkarmıştır.

İran, Filistin'de kalıcı barış ve istikrarın, ancak işgalin sona ermesi, mültecilerin topraklarına dönmesi, referandum ile gelecekteki bir Filistin sisteminin belirlenmesi ve Kudüs'ün başkentliğini yaptığı birleşik bir Filistin devletinin kurulması halinde sağlanacağına inanıyor.

İran, Filistin halkının kurtuluş mücadelesini destekleyerek, dünyanın tüm uluslarını özellikle İran milletini 'Dünya Kudüs Günü'nü anma merasimlerine katılmaya çağırırken tüm Müslüman hükümetlerden uluslararası kurumlara Filistin halkının haklarını savunmak ve siyonist rejimin Kudüs'teki cinayetlerini ve bölgedeki saldırgan eylemlerini durdurmak için baskı yapmasını istiyor." 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.