İran İslami Şura Meclisi: Batı menşeli Coronavirus aşıları yasaklansın

İran İslami Şura Meclisi: Batı menşeli Coronavirus aşıları yasaklansın

İran İslami Şura Meclisi'deki 200 milletvekili, Amerikan, İngiliz ve Fransız aşılarının alımının hükümet tarafından yasaklanmasını istedi.

İran İslami Şura Meclisi milletvekilleri, İngiltere, ABD ve Fransa’dan aşı alınmasına yasak getiren Ayetullah Hamanei'ye destek veren ortak bildiriyi imzaladı.

İran medyasında yer alan haberlere göre bildiride, ABD, İngiliz ve Fransız aşıları alımının hükümet tarafından yasaklanması istendi.

Yayınlanan bildiride, şu ifadelerine yer verildi:

İran, uygulanan en ağır yaptırımlar ve kötülüklere karşı karşıya kalırken Avrupa ülkeleri bile ülkeye maske alımı için gerekli izni vermiyordu. Bunun yanında insanlarımız korona hastalığını önlemek amacıyla tıbbi ilaç ve sağlık malzemeleri sağlamakta ciddi sorunlarla yüz yüze kalmışken İmam Humeyni'nin Fermanının İcra Merkezi, İslam Devrimi Lideri Ayetullah Hamanei'nin emrini yerine getirerek salgınıyla mücadele alanında yapıcı bir rol oynadı.

İslami Şura Meclisi, yerli Coronavirus aşısı alanında faaliyet yürüten İmam Humeyni'nin  Fermanının İcra Merkezi'nin çalışmalarını takdir etti.

Ayetullah Hamanei, Cuma günü televizyonda canlı yayınlanan konuşmasında, İngiltere, ABD ve Fransa’dan aşı alınmasına yasak getirmişti.

Hamanei, "ABD ve İngiltere menşeli Coronavirus aşısının ithalatı yasaktır. Amerikalılar Coronavirus aşısını üretebilseydiler, ülkelerinde korona skandalı yaşanmazdı. Onlar aşıyı başka ülkelerde denemek isteyebilirler. Fransız aşısını da olumlu karşılamıyorum, çünkü Fransa İran'daki bozuk kan olayı ile kötü bir sicile sahiptir. Ancak diğer ülkelerden aşı alımı konusunda hiçbir sorun yoktur." demişti. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.