İran Meclisi Başkanı Galibaf: Batı Cephesi İran milletinin haklarını tanımalı

İran Meclisi Başkanı Galibaf: Batı Cephesi İran milletinin haklarını tanımalı

​İran İslami Şura Meclisi Başkanı Muhammed Bakır Galibaf, İran ile imzalanan nükleer anlaşma hakkında değerlendirmelerde bulunarak, "Batı Cephesi, nükleer anlaşmanın bizim için kutsal bir anlaşma olmadığını bilmeli" dedi.

İran İslami Şura Meclisi Başkanı Muhammed Bakır Galibaf, "Batı Cephesi, nükleer anlaşmanın bizim için kutsal bir anlaşma olmadığını aksine yaptırımların kaldırılması şartıyla İran tarafından kabul edildiğinin farkında olmalıdır" ifadelerini kullandı.

ABD’nin nükleer anlaşmaya dönüp dönmeyeceğinin İran için önem arz etmediğini dile getiren Galibaf, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Önemli olan yaptırımların kaldırılmasıdır. Karşı taraf yükümlülüklerini yerine getirerek tüm yaptırımları kaldırdığında İran da yükümlülüklerini yerine getirecektir. Daha önce de söylediğim gibi Biden’in de imzası bizim için bir garanti değil. Obama-Biden yönetiminin deneyimi, yaptırımların kâğıt üzerinde kaldırılmasından memnun olmamamız gerektiğini gösterdi.

İran halkı, ihtiyaçlarını karşılamak için petrolümüzü satıp satışından elde ettiğimiz para birimini resmi bankacılık mekanizması aracılığıyla kullanabildiğimizde yaptırımların kaldırıldığına inanacaktır.

Galibaf, bu durumda İran'ın da anlaşmadaki taahhütlerini yerine getireceğini sözlerine ekledi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.