İran: Nükleer müzakerelerinin sonuna yaklaştık

İran: Nükleer müzakerelerinin sonuna yaklaştık

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Seyyid Abbas Irakçi, Nükleer Anlaşma Ortak Komisyonu toplantısının ardından, Viyana'da yürütülen görüşmeleri değerlendirdi.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Seyyid Abbas Irakçi, dün Ortak Komisyon toplantısının ardından müzakere sürecine ilişkin yaptığı açıklamada, "Altıncı tur müzakerelerde nispeten iyi bir ilerleme kaydettik. Müzakerelerin sonlarına yaklaştık ancak hala yapılmadık işler var." dedi.

"Ortak Komisyon toplantısında, son yedi veya sekiz gün içinde gerçekleşen yoğun görüşmeler dizisinin bir özetini çıkardık." ifadesini kullanan Irakçi, "Bütün heyetler görüşmelerin nispeten iyi bir ilerleme kaydedildiğini kabul etti ve hepsi yola devam etmek ve bir anlaşmaya varmak için ciddiyetlerini vurguladılar." dedi.

"Müzakerelerin başlangıcından bu yana İran'ın tutumu değişmedi." diyen Irakçi, "Önceki ABD yönetiminin yaptığı, yani yaptırımların yeniden uygulanmaması ve nükleer anlaşmadan geri çekilmenin bir daha olmayacağına dair İran'a güvence verecek garantilere ulaşmamız gerekiyor'' dedi.

Ortak Komisyon toplantısı dün AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilci Yardımcısı başkanlığında Viyana'da yapıldı.

Delegeler bir haftadan fazla süredir Viyana'da görüşmeler yürütüyordu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.