İran Sağlık Bakanı: İran’da corona virüse yakalananların sayısı 5

İran Sağlık Bakanı: İran’da corona virüse yakalananların sayısı 5

İran Sağlık Bakanı Said Nemeki, İran’da corona virüse yakalananların sayısının 5 olduğunu, bunların ikisinin vefat ettiğini, ikisinin hastanede tedavi altında olduğu ve birinin de Erak kentinden Kum kentine giden bir doktor olduğunu söyledi.

Corona virüs ile mücadele için oluşturulan merkezin toplantısı sonrası açıklamada bulunan Nemeki, yaklaşık 24 kişinin de Corona virüs şüphesi ile hastanede olduğunu, bunların testlerinin devam ettiğini ve test sonuçları sonrasında durumlarının bildirileceğini söyledi.

İran'ın Kum kentinde yeni tip corona virüs (Kovid-19) nedeniyle 2 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin talimatıyla "Coronayı Önleme ve Mücadele Merkezi" kuruldu.

İran Hükümet Sözcüsü Ali Rebii, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Ruhani'nin talimatıyla oluşturulan "Coronayı Önleme ve Mücadele Merkezine Sağlık, İçişleri, Turizm ve Ulaştırma Bakanları ile Silahlı Kuvvetler temsilcisinin katılacağını belirtti.

Rebii, hükümetin salgınla mücadele için tüm kapasitesiyle gerekli önlemleri alacağını belirterek, halka Sağlık Bakanlığı ile iş birliği ve tavsiyelere uyma çağrısında bulundu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.