İran Savunma Bakanı: Silahlı kuvvetlerimiz dünyanın en iyileri arasında

İran Savunma Bakanı: Silahlı kuvvetlerimiz dünyanın en iyileri arasında

​İran Savunma Bakanı Tuğgeneral Amir Hatemi, "İslam Cumhuriyeti'ndeki silahlı kuvvetler, dünyanın en iyi ordularından biri olup stratejik silah tasarım ve üretimine özellikle kalite açısından ilerici bir gelişmeye tanık oluyoruz." ifadesini kullandı.

Tuğgeneral Hatemi bugün yaptığı konuşmada, "Fikrin doğuşu ile fiili üretim arasındaki süreyi azaltarak stratejik silahların kalitesini gün geçtikçe geliştirmeye çalışıyoruz ve böylece silahlı kuvvetlerimizin caydırıcılık seviyesini yükseltiyoruz" açıklamasında bulundu.

Düşmanın bölgede ve dünyada İslam devriminin gelişmesini ve hareketini engellemeye çalıştığını dile getiren Hatemi, düşmanın dayatılan savaş, haksız yasaklar ve nihayet ülkedeki bilim adamlarının katledilmesi gibi uğursuz hedeflerine ulaşmak için tüm yetenek ve araçları kullandığını sözlerine ekledi.

Hatemi, "İslam Cumhuriyeti'ni çevreleyen tüm düşman komplolarının başarısız olduğunu, düşmanın ekonomik ve askeri olarak İran'ı teslim almak istediğini ve bu nedenle İran halkının silahlanması gerektiğini çünkü düşmanın yalnızca kuvvet dilinden anladığını" vurguladı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.