İran: Siyonist işgal rejiminden gelecek her türlü tehdide sert yanıt vereceğiz

İran: Siyonist işgal rejiminden gelecek her türlü tehdide sert yanıt vereceğiz

İran'ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Taht Revançi, ülkesinin siyonist işgal rejiminden gelecek her türlü tehdit veya saldırıya sert yanıt vereceğini belirtti.

Revançi, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ve BM Güvenlik Konseyi'ne siyonist işgal rejiminin savaş tehditlerine ilişkin mektup yolladı.

Siyonist yetkililerin İran'a yönelik tehditlerine tepki olarak gönderilen mektupta, İran'ın siyonist işgal rejiminden gelecek her türlü tehdit veya kötü eyleme sert yanıt vereceği belirtildi.

İran'ın "kendini savunma" hakkı olduğunu vurgulayan Taht Revançi'nin yolladığı mektupta, "Son zamanlarda israil rejimi, İran İslam Cumhuriyeti'ne karşı kışkırtıcı ve tehdit dilini yoğunlaştırmakla kalmadı, aynı zamanda aktif olarak İran'a yönelik düşmanca politikasını sürdürüp tehditler savuruyor." ifadelerine yer verildi.

Taht Revançi, bu tehditlerin uluslararası hukukun ihlali olduğuna dikkati çekerek, BM Güvenlik Konseyi'nden siyonist işgal rejimine karşı harekete geçmesini istedi.

Son günlerde siyonist işgal rejiminin sözde Genelkurmay Başkanı Aviv Kochavi, İran'ın nükleer programına dair yeni iddialarda bulunmuştu. Kochavi, İran'ın nükleer programını sürdürmesine izin vermenin kabul edilemez bir tehdit oluşturduğunu ileri sürmüştü. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler