İran: Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu siyonist rejimin nükleer tehdidine karşı net tavır almalı

İran: Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu siyonist rejimin nükleer tehdidine karşı net tavır almalı

İran'ın Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu nezdindeki temsilcisi Kazım Garipabadi, "UAEA, kendisini herhangi bir siyasi gündemden uzak tutmalı ve siyonist rejimin nükleer tehdidine karşı net bir tavır almalıdır." dedi.

İran'ın Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu nezdindeki temsilcisi Kazım Garipabadi, “Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Rafael Grossi’nin son tutumları bu kurumun sekreterliğinin İran ile iş birliğine yönelik tek taraflı yaklaşım serilediğini ve UAEA ile İran arasındaki iş birliği düzeyini göz ardı ettiğini gösteriyor. Bu tavır gelecekteki ikili ilişkiler için bir engel olabilir” ifadelerini kullandı.

UAEA raporunun İran ile Ajans arasındaki iş birliğinin geçmişiyle tutarlı olmadığını belirten Garipabadi, ''Bu raporlar güvenilir kaynaklara dayanmadığı için geçerli değildir; Aynı zamanda iş birliği ve ilerlemenin tüm yönlerini yansıtmadığı için inandırıcı da değildir” dedi.

Garipabadi sözlerini şöyle sürdürdü: “UAEA, kendisini herhangi bir siyasi gündemden uzak tutmalı ve Siyonist Rejim'in nükleer tehdidine ve Nükleer Silahların Yayılmasını Önleme Antlaşması'ndan uzak durmasına ve tüm nükleer faaliyetler ve tesislerinin Ajans tarafından denetlenmesine karşı çıkmasına net bir tavır almalıdır.”

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Rafael Grossi Pazartesi günü Viyana'da düzenlediği basın toplantısında İran ile güvenlik önlemlerinin çözümü konusunda hiçbir ilerleme kaydedilmediğini açıklamıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.