İran yabancı yatırımcıları ağırlıyor

İran yabancı yatırımcıları ağırlıyor

​İran Cumhurbaşkanı Ruhani, ülkesinin düşmanın baskı ve ekonomik savaşı karşısında başarılı direnişine dikkati çekerek İran'ın düşman komplolarının başarısızlığından sonra yabancı yatırımcıları ve girişimcileri memnuniyetle karşıladığını söyledi.

Hasan Ruhani perşembe günü, güneybatıdaki Çaharmahal ve Bahtiari eyaletlerinde Lordegan Petrochemical Company'nin açılışını yaptığı sırada ABD Başkanı Donald Trump'ın seçim kaybına atıfta bulunarak, "İran, (ABD) ekonomik savaşının son 3 yılında teslim olmayacağını kanıtladı ve düşmanları aşağılayıcı bir yenilgiye uğradı" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, jeopolitik konumu sayesinde hiçbir gücün İran'ı ortadan kaldıramayacağını vurgulayarak İran ekonomisini "büyük" ve "dirençli" olarak nitelendirdi. İran Cumhurbaşkanı, "Birçoğu İran'ı yok etmeye geldi, ancak başaramadı" dedi.

Ruhani, müreffeh ve ileriye dönük bir İran'ın hem bölge hem de dünya için önemli olduğunu belirterek, "İran hükümeti ve milleti (yatırım) kuralları ve düzenlemeleri çerçevesinde (İran'daki) yabancı yatırımcıların varlığını memnuniyetle karşılıyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.