İran yeni bir yeraltı füze tesisi kurduğunu açıkladı

İran yeni bir yeraltı füze tesisi kurduğunu açıkladı

İran, 2011 yılından bu yana ülke genelinde ve stratejik bir konumda olan Hürmüz Boğazı kıyıları yakınlarında yeraltı tesisleri sayısını arttırdı. İran Devrim Muhafızları Komutanı Hüseyin Selami, yeni bir yeraltı füze tesisi kurduklarını açıkladı.

İran Devrim Muhafızları Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami, deniz kuvvetlerinin kurduğu yeni "füze kenti"nin tanıtım törenine katıldı. Tanıtımı yapılan füze kentinde, çok sayıda savunma sistemi ve çeşitli menzile sahip seyir ve balistik füzelerin bulunduğu belirtildi.

Sığınak benzeri bir alana yerleştirilen bir dizi füzenin olduğu belirtilen yeni yeraltı deposunun nerede olduğu ya da kaç füzenin depolandığıyla ilgili ayrıntı paylaşılmadı.

İran yönetimi 2011 yılından bu yana ülke genelinde ve stratejik bir konumda olan Hürmüz Boğazı kıyıları yakınlarında yeraltı tesisleri sayısını büyük oranda arttırdı. İranlı yetkililerin açıklamalarına göre, ülkenin sahip olduğu füzeler arasında 2 bin kilometre menzilli, Ortadoğu’nun büyük bir bölümüne ulaşacak kapasitede füzeler yer alıyor.

İran Devrim Muhafızları geçen yıl temmuz ayında Hürmüz Boğazı’nda, maket bir Amerikan uçak gemisine yönelik tatbikatta yeraltı balistik füzelerini test ederek de batılı ülkelerin tepkisini toplamıştı.

İran'ın, son dönemlerde sayılarında artış gözlemlenen yeraltı depolarının füzelerin korunması açısından büyük önem taşıdığı belirtiliyor. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.