İran'da 25 kent için 10 günlük kısıtlama kararı alındı

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Coronavirus salgınıyla mücadele konusunda çarşamba gününden itibaren 25 kentte 10 günlük süreyle kısıtlamalar getirildiğini duyurdu.

Başkent Tahran'da düzenlenen "Coronavirus ile Mücadele Ulusal Komitesi" toplantısında konuşan Ruhani, Coronavirus'le mücadele için herkesin üzerine düşen görevi hakkıyla yerine getirmesi gerektiğini belirtti.

Ruhani, "Halkımız salgınla mücadele konusunda iş birliği yapmazsa bu hastalık karşısına kesinlikle başarılı olamayız." diyerek halkın Coronavirus tedbirlerine uymasının önemine işaret etti.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, önümüzdeki çarşamba gününden başlayarak gelecek haftanın cuma gününe kadar 25 kent merkezinde, üçüncü ve dördüncü meslek gruplarının, özellikle eğitim faaliyetleri ve toplanma yerlerindeki faaliyetleri kesintiye uğratacak kısıtlamalara gidileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Ruhani konuyla ilgili şöyle konuştu:

"Alınan yeni Coronavirus tedbileri kapsamında 46 ilçe için kısıtlama kararı aldık. Daha önceki 43 şehre uyguladığımız kısıtlamaları uzattık. Önümüzdeki çarşamba gününden itibaren 25 il merkezi için de 10 güne kadar uygulanacak yeni kararlar aldık." 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler